MónTerrassa
Un ‘Monopoly’ gegant amb perspectiva de gènere
  • CA
c
El monopoli establert davant del Mercat de la Independència de Terrassa | JERC

Dins el context de les jornades de mobilització del 8 de març, el Jovent Republicà (JERC) pretenia conscienciar aquest dissabte, davant del Mercat de la Independència de Terrassa, sobre les discriminacions, des de les més evidents fins aquelles que no ho són tant, que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho. Per això va adaptar el joc tradicional del Monopoly a decisions i situacions injustes que pateixen les dones. “Hem volgut fer evident la invisibilització que patim les dones al llarg de la història, com la creadora del Monopoly, i reivindicar-les. Per això hem versionat el joc des d’una perspectiva de gènere”, ha afirmat l’Ariadna Closa, Secretària de feminismes del Jovent Republicà de Terrassa.

Aquestes discriminacions es reflecteixen en la versió creada pel Jovent Republicà, i també en la història del joc. Pocs saben que el joc va ser creat, en realitat, per una dona: Elizabeth Magie i que en els seus orígens existia una modalitat anticapitalista per jugar-hi. Ella va patentar el joc, però Charles Darrow i l’empresa Parker Brothers es van apropiar de la idea i van comercialitzar el joc adaptant-lo a la versió que avui coneixem. El nom d’Elizabeth Magie va caure en l’oblit fins als anys 70, quan la seva història va veure la llum.

És per reivindicar Elizabeth Magie i els autèntics orígens del joc que es va triar aquest i no un altre, utilitzant-lo tant per fer evident aquesta discriminació antiga en el temps com les discriminacions actuals que encara perduren en la vida quotidiana de les dones.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: LA PERIFÈRIA a març 14, 2019 | 15:10
    LA PERIFÈRIA març 14, 2019 | 15:10
    Salvadó ERC: "A la que tingui les mamelles més grosses l'hi dones". No tinc res més a dir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa