ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER DEMANAR QUE S’INVESTIGUI LA MONARQUIA I EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR DEMOCRÀTICAMENT EL FUTUR POLÍTIC I INSTITUCIONAL (amb els vots a favor de Tot per Terrassa, ERC i Junts, llegit en el ple de setembre)

El ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar el febrer del 2016 retirar els símbols borbònics del saló de plens. La proposta va rebre els vots favorables d’Esquerra Republicana, Convergència, Terrassa en Comú (TeC) i la CUP, mentre que PP i C’s hi van votar en contra i el PSC es va abstenir. En resposta a aquesta proposta, la Delegació del Govern espanyol va enviar un requeriment instant al govern municipal a retornar de forma immediata l’escultura del rei Felip VI al saló de plens. Un cop estudiat el requeriment, el govern municipal va decidir retornar la figura del monarca al seu pedestal. Això sí, es va incorporar una plaqueta a sota del bust que resa: “En data 25-2-2016, l’Ajuntament en Ple acordà per majoria, la retirada del bust del Rei d’Espanya Felip VI, el qual es retornà de nou a la Sala de Sessions el dia 30-3-2016 per imperatiu legal i en compliment del requeriment de la Delegació del Govern d’Espanya de data 3-3-2016”. El passat 3 d’agost es coneixia la notícia que el rei emèrit, Joan Carles I, havia abandonat Espanya amb la presumpta complicitat del rei Felip VI i del Govern espanyol després de sortir a la llum greus acusacions de presumptes actuacions corruptes que investiguen la justícia suïssa i la fiscalia espanyola. En una democràcia sana i moderna, els seus dirigents polítics, els agents socials, els mitjans de comunicació i una ciutadania democràticament compromesa haurien de demanar responsabilitats i exigir una investigació a fons sobre els presumptes «negocis privats» del que ha estat el seu cap d’estat durant 40 anys. Per això, demanem al Ple de l’Ajuntament de Terrassa l’aprovació dels següents

ACORDS

PRIMER. Reprovar el Govern de l’Estat per la seva col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit i sol·licitar la seva compareixença al Congrés de Diputats per donar explicacions sobre la seva actuació.

SEGON. Instar al Govern de l’Estat i el Congrés de Diputats a implementar les reformes necessàries per poder: – investigar la presumpta corrupció de la monarquia, incloent l’atribució de les responsabilitats corresponents a les institucions, empreses i persones que s’hagin vist beneficiades o hagin sigut part activa. – Retirar els privilegis dels que gaudeix Joan Carles I, així com l’aforament al Tribunal Suprem. – Derogar els delictes de calumnies i injúries contra la Corona, i anul·lar les causes i sentències per aquests delictes. – Permetre la fiscalització dels comptes i activitats dels membres de la Casa Reial. – Retornar els diners que presumptament la monarquia hagi obtingut de manera il·lícita.

TERCER. Reafirmar el dret d’autodeterminació de Catalunya perquè decidim el nostre futur polític i institucional; així com solidaritzar-nos amb qualsevol iniciativa per exercir el dret democràtic de la ciutadania espanyola a decidir lliurement sobre el model d’Estat.

QUART. Donar suport a les resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya el passat 7 d’agost i denunciar que Tribunal Constitucional coarti el debat parlamentari.

CINQUÈ. Traslladar a la Comissió del Nomenclàtor que estudiï la retirada dels noms de carrers que tinguin a veure amb la monarquia borbònica. SISÈ. Traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a l’ACM, a la FMC i a la Comissió del Nomenclàtor.

Nou comentari