MónTerrassa
Miquel Sàmper: “Estic en “stand by” de la política activa”
  • CA

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat l’egarenc Miquel Sàmper membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya, l’òrgan consultiu de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals.

Miquel Sàmper és exconseller d’Interior de la Generalitat, càrrec que va exercir des del setembre del 2020 fins al maig de 2021. És llicenciat en dret i en ciències polítiques i de l’administració. Ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a l’advocacia, especialment en assumptes civils, penals i matrimonials.

Què és la Comissió Jurídica Assessora, òrgan consultiu de l’Administració de la Generalitat i dels ens locals? I quina serà la tasca de Miquel Sàmper?

Doncs es tracta d’assessorar el consell executiu del Govern de la Generalitat. Som 15 lletrats, tots de llarga trajectòria, que farem les nostres aportacions.

L’ha agafat per sorpresa? Li havien comentat alguna cosa? Content?

No sabia res fins fa tres dies. Sí, ha estat una sorpresa. I molt agradable. Em fa il·lusió perquè és també una manera de servir el meu país. Tanta sorpresa que no sé quant de temps ens hi hem d’estar. No he tingut encara temps de conèixer alguns detalls.

Va ser conseller d’Interior i ara membre de la Comissió Jurídica Assessora. Què representa per vostè?

Saber que em fan confiança. I que es valora la tasca que vaig fer al capdavant de la conselleria en moments molt complicats. Crec que ningú va qüestionar la meva tasca i penso que vam fer una molt bona tasca comunicativa. El problema és no haver tingut temps per dur endavant molts dels projectes que tenia al cap. En deu mesos no n’hi ha prou i calia una legislatura sencera, com a mínim. No vaig poder culminar la tasca que vaig començar.

Va ser dur?

Molt. Treballava de 16 a 20 hores al dia. I amb 55 anys… I 56 aquest divendres. Però n’estic molt satisfet.

Què se n’ha fet del Miquel Sàmper polític?

Està en “stand by”. La política m’apassiona, tot i ser complexa i complicada. I he de dir que ara no toca. No soc un home de partit. No hi entenc massa. Sí que he de dir que vaig gaudir quan era regidor de Junts a l’Ajuntament de Terrassa.

De veritat que mai s’hagués pensat ser regidor i conseller?

De veritat. Les dues vegades va ser una sorpresa. No m’ho esperava.

Diu que està en “stand by” però ha estat a la sala de màquines que ha portat a crear una candidatura conjunta a Junts per Catalunya entre Laura Borràs i l’exprès polític Jordi Turull?

M’ho van demanar i hi he col·laborat. I s’ha assolit el que penso que és un bon acord per totes les parts. I una de les vocalies em correspon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa