MónTerrassa
Melgares (TotxT): “discursos derrotistes i negatius no aporten res”
  • CA

La portaveu de Tot per Terrassa (TxT), Lluïsa Melgares, ha estat la responsable de defensar els postulats de la formació liderada per l’alcalde Jordi Ballart en el ple municipal extraordinari especial, el debat sobre l’estat de la ciutat. La regidora ha agraït la participació de les entitats, “que són les que donen la riquesa”, i ha criticat amb duresa els partits de l’oposició, amb “una crítica negativa, de negació de tot”. “No aporta res”. Són discursos derrotistes i negatius”. “Hem quedo en la valoració d’un 7 de 10 sobre viure a Terrassa. I sabem que hi ha problemes, i el baròmetre municipal ens ho diu”.

“Treballem per reivindicar les inversions necessàries per impulsar el paper de Terrassa com a motor de progrés i hem avançat certament en moltes qüestions com ara la imminent obertura del CAP Can Roca o la futura residència a Sant Pere Nord, però seguim reivindicant greuges històrics, com una zona tarifària justa. A Terrassa hem fet molta feina, hem gestionat tot el què hem pogut el millor que hem sabut, destinant un pressupost de 23-24 milions d’euros i sent capdavanters a l’hora de prendre certes mesures per la ciutadania… Vam dir que vindríem a transformar la ciutat i ho estem fent, aconseguint inversions i acords amb altres administracions que no s’havien aconseguit en governs anteriors. Perquè hem tingut i tenim bona relació amb totes les administracions i perquè fem una feina d’estret contacte amb aquestes… Estem convençuts que avui tenim una millor Terrassa que quan vam arribar el 2019”.

Paraules de la regidora al ple

“Avui presentem una proposta de consens pel ple de la situació de la nostra ciutat, Terrassa, del seu estat, del diagnòstic, de les oportunitats, de generar expectatives reals, sostenibles. Respectant la diversitat d’opinions i visions, però sabem i entenem que hi ha grans temes, on tenim projecció, visió. Un projecte que hem de compartir. L’any passat, tots els grups vam presentar propostes i vam aconseguir unificar-lo. Esperem arribar a l’acord, perquè els temes de la proposta són temes que ens consten com a prioritats de ciutat.

Per decidir els temes hem tingut en compte: que tenim moltes coses a millorar, molts reptes, però també oportunitats. Les preocupacions expressades per la ciutadania ens diuen que està preocupada per la seguretat, la neteja, l’atur, la salut… nosaltres també. Per això, creixements importants en el pressupost han estat per aquests temes: la seguretat, la neteja, l’educació. No és que ens despertem ara. Per tant, sabem de les necessitats presents i els reptes futurs. Sabem cap on anem com a ciutat.

Sintetitzar la situació present no es fàcil. No som una illa desconnectada del món. També ens dol i colpeja la terrible guerra d’Ucraïna, el patiment del genocidi de tot un país. A la crisi sanitària hem de sumar la dels xips, la de la manca i pujada de preus dels materials, energètica. També la sentència oportuna de l’impost de plusvàlua ha suposat una reducció del pressupost.

La notorietat de la ciutat de Terrassa es inqüestionable. És la tercera ciutat de Catalunya. Tenim una ciutat de la que cada vegada es pot predicar que és més i millor, més sosteniblement, millor comunicada. Falta molt, sí, però avancem i avançarem més amb col-laboració i intervencions d’altres administracions És obvi que tenim projecte, i no només tenim projecte sinó que tenim un projecte de creixement. Terrassa fa un tomb ordenat i planificat. Estem treballant per cobrir els buits de la ciutat amb espais de qualitat per a un desenvolupament sostenible.

L’ordre de magnitud d’habitatges amb algun tipus de protecció pública arriba als 1.500. Però a la vegada, protegim la joia que ens envolta, el parc natural. La contaminació i la crisi climàtica associada ens porten a impulsar un nou model de ciutat, més verda i sostenible. Ho hem de fer per convicció i per necessitat. Un canvi molt profund. I l’Anella Verda és un espai natural de 4.400 hectàrees que ens envolta.

L’acord fruit de les eleccions del 2019 amb ERC ha servit per a la prestació de serveis, per superar crisi, per fer inversions…. es pot fer millor? Si, tot sempre és millorable, i per això seguim treballant. Estem satisfets de l’estabilitat política que ens permet avançar cap al futur. Perquè tenim model sostenible. Vàrem començar amb la Revolució verda. En residus, anem cap a l’economia circular; en transport públic; cap a l’electrificació; en seguretat, cap a una policia moderna, proactiva, transversal; en habitatge, anem cap més promoció publica, més assequible, també de HPO, i cap a la rehabilitació del parc existent amb la creació d’economia, transició energètica.

Volem reduir els desequilibris entre necessitats socials, igualació d’oportunitats educatives, de salut, de cultural, d’igualtat de gèneres, i desdibuixar les barreres físiques com les rieres. Apostem per l’increment de la col·laboració publico privada, amb ladinamització de nous eixos industrials, i potenciar el comerç, també amb el reforç de la centralitat de barris i els seus equipaments.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa