MónTerrassa
L’oposició demana la dimissió del tinent d’alcalde de Drets Socials Noel Duque
  • CA

Els tres grups municipals de l’oposició (PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa) han demanat la dimissió del 4rt Tinent d’Alcalde de Drets Socials, Noel Duque. La petició de l’oposició ve motivada arran de les declaracions de Duque en què manifesten que “va insultar i amenaçar a l’oposició”. El regidor va gravar i emetre en directe un vídeo al seu perfil de Facebook, el passat dimecres 6 de maig, en el qual feia un repàs de diferents assumptes d’actualitat i donava respostes a les preguntes d’alguns ciutadans. Durant aquest vídeo, Duque va fer referència a alguns membres de partits de Terrassa en referència a la polèmica generada sobre la compra de mascaretes per part del govern, dient que “esteu malalts, esteu malament del cap”. L’oposició també considera que se’ls va amenaçar quan el regidor va dir que “Davant de la por, hi ha gent que s’amaga. Jo no m’amago. A mi no em feu por, però aniré a per vosaltres”.

L’oposició afirma que no és el primer cop que membres del Govern municipal falten el respecte d’aquesta forma a membres de l’oposició. “Aquesta intervenció ha estat la gota que ha fet vessar el got”, diuen, rebutjant les paraules del regidor així com el to utilitzat, motiu pel qual demanen la seva dimissió. Durant la reunió dels portaveus municipals que es va celebrar el passat dimarts en el marc del Pacte de ciutat, l’oposició va demanar a l’Alcalde que Duque es disculpés de “manera clara i pública” per aquesta acció que “va contra la llibertat i els principis democràtics”, afirmen en el comunicat. Si no és així, van anunciar que es demanaria la dimissió del Tinent d’Alcalde i/o el cessament per part de l’Alcalde.

En la reunió, afirmen que l’alcalde va assegurar que prendria mesures si aquesta situació es tornava a repetir. Però recrimen que mentre això succeïa, Duque va tornar a emetre un vídeo en el qual “no només no es va disculpar, si no que es va reafirmar en les seves paraules“. Hores més tard, el regidor ha publicat un escrit al seu perfil de Facebook en el qual “no demana disculpes i afirma que no s’han interpretat correctament les seves paraules”. Per l’oposició el “respecte a la pluralitat” és un valor essencial que ha de prevaldre a la política per damunt de tot.

Els partits de l’oposició asseguren que així és “molt difícil” establir la confiança necessària entre el Govern municipal i la resta de partits a l’hora de l’elaboració d’un pacte de ciutat. El PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa afirmen que en aquests moments de crisi “cal unitat i confiança” des de la política, i aconseguir-les només serà possible si des de Tot per Terrassa “es deixa d’insultar a altres membres del Consistori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa