MónTerrassa
L’oposició critica en bloc la “manca de participació” en els pressupostos 2021

Els portaveus de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González (Cs), Marc Armengol (PSC) i Meritxell Lluís (Junts per Terrassa) han denunciat “la manca de voluntat de l’Equip de Govern (Tot per Terrassa i ERC) per a debatre els pressupostos de les àrees en comissió“, en un comunicat conjunt. Els tres líders locals han assenyalat que “aquests pressupostos no tenen res de participatius”, com ja han manifestat veïns i entitats en les diverses presentacions públiques que s’estan duent a terme en els districtes de la ciutat. En les diferents comissions municipals celebrades durant aquest mes, “els responsables de l’executiu s’han negat a discutir els pressupostos de les àrees respectives adduint que es tractarien en sessions separades per a cada àmbit”, han explicat.

Els tres grups de l’oposició a Terrassa han afirmat que “considerem una falta de rigor i de responsabilitat que el regidor d’Hisenda asseguri que cada Tinent d’Alcalde explicarà la proposta de pressupost de la seva àrea a les Comissions informatives, i quan des de la oposició ho recordem, els Tinents d’Alcalde no saben què respondre i es remeten a una futura reunió sense ni tan sols concretar-ne la data”. D’altra banda han criticat que el govern de Ballart argumenti que “els pressupostos encara no estan tancats” per eludir aquests debats en comissió, una excusa “poc creïble” segons Javier González (Cs), perquè “el debat pressupostari està previst dins de només 11 dies i les línies mestres de cada àrea difícilment canviaran substancialment”.

Aquesta actitud, en opinió de Marc Armengol (PSC), demostra “una manca de serietat” de l’Equip de Govern local, ja que “les comissions són els espais adequats per a la discussió de les partides pressupostàries de cada àrea. Aquesta forma de fer del Govern municipal demostra que “no tenen cap interès per arribar a acords amb els partits polítics de l’oposició, el que considerem una greu irresponsabilitat en un moment de crisi com l’actual”, han afegit.

Els portaveus coincideixen que també implica “una falta de respecte cap a la resta de membres de l’oposició”, ja que els seus regidors no tenen dedicació plena (a diferència dels membres de l’Equip de Govern) sinó que compatibilitzen les seves ocupacions amb les obligacions municipals. En aquest sentit, la decisió de l’executiu assumeix que “els regidors/res de l’oposició tenen disponibilitat plena per a comparèixer a qualsevol hora i en qualsevol moment a les reunions que es plantegin de manera extraordinària, al marge d’aquelles ja previstes”, ha indicat Meritxell Lluís (JxTerrassa). Finalment, tots els portaveus han qüestionat que “aquesta deixadesa de l’Equip de Govern podria amagar una considerable falta de responsabilitat per part dels responsables de les àrees, que s’amaguen darrere els tècnics en reunions previstes per a això”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa