MónTerrassa
L’oposició al govern de Terrassa, mà estesa i garrotada alhora

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Terrassa, PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa, han expressat un seguit de consideracions en relació a la greu crisi sanitària provocada per la pandèmia del virus Covid-19. Recorden que s’inicia a quarta setmana de confinament al municipi amb dades sobre afectats i defuncions més moderades respecte a dies enrere i que permeten ser lleugerament optimistes en l’evolució i possible resolució de la crisi.

Creuen que els indicadors positius no són casuals i responen a les decisions preses dies enrere per les diferents administracions, “a l’esforç majúscul realitzat pels serveis sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa, de l’Hospital Mútua de Terrassa i per empreses i entitats del tercer sector, i pel comportament solidari i exemplar dels veïns i veïnes de la nostra ciutat·.

També destacaquen l’esforç realitzat per tots els treballadors de l’Ajuntament per tal de mantenir en funcionament l’estructura municipal que ha permès garantir la prestació de serveis bàsics com són els serveis socials, els de protecció civil i seguretat, de neteja i manteniment, funeraris, etc… “Així com agrair la informació i les dades sol·licitades al govern de la ciutat i que se’ns han facilitat en la mesura de la capacitat de treball de cada àrea. Al mateix temps però, conscients de la excepcionalitat del moment hem de lamentar la impossibilitat de celebrar reunions, comissions informatives o juntes de portaveus, ni presencials ni virtuals. Pensem que en una situació de crisi global com la que estem vivint no és acceptable que els responsables polítics del tercer municipi més gran de Catalunya només es puguin interrelacionar mitjançant serveis de missatgeria instantània tipus WhatsApp, una eina limitada i poc adequada pel debat polític, i sobretot, veient com municipis molt més petits del nostre entorn disposen d’eines de teletreball i videoconferència amb absoluta normalitat. Creiem que al govern municipal, en aquest sentit, li ha mancat la voluntat de prioritzar la comunicació entre els diferents representants de la ciutadania. Tot i així, des del primer moment, els grups de l’oposició a l’Ajuntament, entenent que la situació era insòlita i d’absoluta emergència ens hem posat a disposició de l’equip de govern per fer pinya plegats. En aquest sentit hem proposat un seguit de mesures encaminades a preveure i solucionar els problemes més immediats, garantint primer el suport a les famílies més vulnerables i compartint l’objectiu comú de recuperar el més aviat possible la vida quotidiana a la ciutat.”

Agunes de les mesures proposades pels grups del PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa han estat

1- Recordar a les comunitats de propietaris la necessitat de mantenir nets i desinfectats els espais comuns.

2- Promoure el bon veïnatge alliberant unes hores al dia les xarxes Wi-Fi domèstiques, facilitant així l’accés a l’estudi del infants de les famílies veïnes sense aquests recursos.

3- Adaptar la programació de la televisió pública local a la situació de confinament de les famílies i programar continguts amb caràcter educatiu per suplir la manca de classes lectives.

4- Precintar les zones de jocs infantils per evitar contagis i evidenciar el confinament total.

5- Aprofitar la reducció de la neteja viària per intensificar la neteja de les bateries de contenidors de recollida d’escombraries i desinfectar els seus entorns.

6- Insistir en el reforç de la desinfecció en espais de gran concurrència com mercats municipals i residències de gent gran.

7- Prioritzar el mantenint dels espais lliures de passeig i esbarjo de gossos d’ús intensiu.

8- Instar a Aigües de Les Fonts per a que apliqui a la tarifa de l’aigua els mateixos descomptes que l’empresa municipal TAIGUA.

9- Supervisar que les grans superfícies no facin competència deslleial al petit comerç venent productes no-essencials.

10- Rebaixar de 85 a 70 anys l’edat mínima per accedir a la xarxa de contacte telefònic i de seguiment per a persones grans que viuen soles, oferint trucades de control i acompanyament.

11- Dedicar les assignacions econòmiques dels grups polítics municipals a ajudes a les famílies més vulnerables i/o entitats de servei públic i voluntariat. 12- Que els banderes de la façana de l’Ajuntament onegin a mig pal en senyal de dol.

“Finalment, no podem oblidar que són moments difícils en què la ciutat, acompanyant les persones que han perdut familiars i amics sense poder acomiadar-se en els seus últims moments de vida, ha de posar fil a l’agulla per recuperar el teixit productiu i evitar una crisis econòmica i social que incrementarà les desigualtats. Tal i com hem fet des del principi de la crisi, continuarem al costat dels ciutadans, col·laborant amb l’equip de govern, proposant mesures i exercint el paper fiscalitzador que com a oposició ens pertoca. Però per fer possible la nostra comesa és vital recuperar la normalitat democràtica de manera urgent, convocant els consells d’administració, les comissions informatives, les juntes de portaveus o el ple, que són els instruments democràtics imprescindibles per fer realitat la labor conjunta que la ciutadania de Terrassa espera de nosaltres.”

Nou comentari

Comparteix