Lluís sobre Rull: “Confinat 22 hores a la cel·la, fa 42 dies que no està amb els nostres fills”
Meritxell Lluís

Meritxell Lluís | Javier González

Meritxell Lluís, regidora de Junts per Terrassa, ha parlat en nom de l’Associació Catalana pels Drets Civils en l’acte central de la Diada a la ciutat egarenca, al Parc dels Catalans.

Intervenció íntegra de Meritxell Lluís

Bona tarda,

Avui, 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, ens tornem a trobar en un 11 de setembre estrany per la pandèmia que estem vivint. Una pandèmia que ens ha robat massa vides, massa somnis, massa projectes. Així doncs, permeteu-me tenir un record molt especial per a totes les famílies que ho pateixen en pròpia pell. I malgrat tot, som un poble que lluita cada dia, des de fa massa anys, per la nostra llibertat.

Els familiars dels presos i preses i exiliats i exiliades polítics hem anat denunciant el retrocés democràtic de l’Estat fins a convertir- lo en un mantra. Hem denunciat i denunciem que l’Estat espanyol vulnera drets civils i polítics i que lluny de respectar-los en creua els límits. És molt greu que l’Estat repressor busqui desmobilitzar el procés independentista i segueixi castigant la dissidència a través de la por i l’escarment.

Alertem del risc de normalitzar una situació que només es pot vèncer amb el combat. I cridem a no caure en el desànim i en la desmobilització. Durant aquests tres anys hem denunciat l’abús de la presó preventiva, reprovada per Aministia Internacional, pel grup de treball de l’ONU, i per nombroses organitzacions i personalitats internacionals.

Hem acusat de vulneracions de drets civils i polítics, de la judicialització del conflicte polític i de les nombroses irregularitats judicials que s’estan constatant. La justícia europea ja ha dit que el Tribunal Suprem no era competent, que no hi havia delicte de rebel·lió i ha qüestionat els procediments de la justícia espanyola.

La sentència belga del nostre conseller Lluís Puig dictamina que el jutge Llarena no és competent per emetre l’euroordre. Malgrat tot hem assistit a un judici vergonyós que ha condemnat a més de 100 anys de presó un govern legítim, la Presidenta del Parlament i a dos líders socials. Són presos i preses polítics en un Estat que s’autonomena democràtic.

Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez Tenim el President i l’altre part del govern a l’exili, són lliures per Europa però no ho són a Espanya. I també d’altres exiliats polítics. Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira, Anna Gabriel, Valtony i Adri tenim també inhabilitats a la Meritxell Borràs i en Carles Mundó. I un nombre ingent de represaliats encausats, pendents de sentència, perseguits, amenaçats, … el major Trapero, la intendent Laplana, el Pere Soler, el Cèsar Puig, la Mesa del Parlament, el Dani, els tan fonamentals CDR i a tots aquells que defensem la llibertat.

Permeteu-me que us recordi que des del 28 de juliol es va suspendre de manera cautelar el règim del tercer grau als presos de Lledoners, i la possibiliat que els permetia de sortir a treballar. Des d’aleshores i donades les circumstàncies excepcionals derivades de la Covid, han viscut en aïllament per mòduls amb les activitats suspeses i les visites molt restringides, els que han gaudit d’algun permís, estan confinats 22 hores diaries a la cel·la.

El Josep, fa 42 dies que no està amb els nostres fills. I tanmateix, la injustícia t’acaba endurint: ens mantenim dempeus, no ens han vinclat. Les nostres conviccions són més fortes que mai. Per això, us demanem que no deixeu de reivindicar els drets fonamentals de tothom, no deixeu de lluitar. Perquè, avui més que mai, la nostra és la causa de la llibertat amb majúscules. I no puc acabar d’altra manera que agraïnt-vos la vostra mobilització tenaç, infatigable, apassionada. És la nostra força més valuosa. “Persistim i persistirem en aquesta voluntat democràtica per la llibertat fins a aconseguir la plenitud nacional del nostre país, la independència” Visca Catalunya lliure !

Nou comentari