MónTerrassa
Lluís Puig: Els que volen una participació molt baixa són els feixistes
Lluís Puig a la seva arribada al Palau de Justícia de Brussel·les
Lluís Puig a la seva arribada al Palau de Justícia de Brussel·les | ACN

El conseller terrassenc a l’exili Lluís Puig ocupa el número 9 de la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions del 14F -si no hi ha sorpreses de darrera hora-. Haurà de viure la campanya des de l’estranger, sense poder ser present als actes, però sí que ho farà per via telemàtica.!--akiadsense-->

Qui és el Lluís Puig?

Un ciutadà lliure i europeu que sempre ha entès la cultura com una eina de transformació social, i al llarg dels anys m’he anat sempre reafirmant amb aquesta idea

Qui li proposa ser candidat? Com reacciona? Com es viurà i es farà la campanya des de l’exili?El principal actiu de Junts és Carles Puigdemont?

Un cop guanyat el recorregut judicial a Bèlgica, a partir de la primera victòria a la sentència del 7 d’agost, vaig ser jo mateix que vaig comentar al MHP Carles Puigdemont i al Secretari General de Junts, en Jordi Sànchez, si ells veurien bé que per continuar la lluita que estem duent a terme ho pugues fer des del Parlament de Catalunya. Tots dos em van dir que els hi agradava molt la idea. Em vaig presentar a les eleccions de llistes obertes i vaig sortir escollit per les persones associades a Junts x Cat.

La campanya des de l’exili la podré fer com vaig fer la del desembre de 2017, les municipals i les del senat del 2018, o sia, tal i com ens deien que estàvem vivint a Màtrix… i ara resulta que fins i tot el Parlament Europeu treballa aprofitant totes les eines digitals. I si alguna persona creu i confia en la digitalització de la societat catalana, a part del Conseller i amic Puigneró, és sens dubte el nostre legítim President de la Generalitat a l’exili, el senyor Carles Puigdemont

Com afronta la campanya?

Amb la confiança que en número total de vots, l’independentisme seguirem creixent. El joves que l’1 d’octubre del 2017 tenien 14 anys, ara podran defensar els seus drets fonamentals i defensar la llibertat d’expressió emprant les urnes. Aquell dia varen veure que cal lluitar tinguis l’edat que tinguis, que ningú ens regalarà un país de llibertat.

Les eleccions havien de ser el 14F?

Segons les Lleis del nostre Parlament, sí. Tot el caos provocat pel virus i els tribunals ho ha marejat i embrutat fins uns límits inimaginables. Tota l’anterior legislatura ha estat intervinguda per decisions judicials, i a aquest fet no ens hi podem acostumar, cal defensar la nostra sobirania

No li fa una mica de respecte la pandèmia? Hi haurà una participació molt baixa?

Els que volen una participació molt baixa són els feixistes. Als demòcrates, les urnes són la nostra principal arma, junts amb els llibres. Els feixistes els cremen i nosaltres els publiquem.

Quins resultats albira? Hi haurà un president de la Junts? Un independentista? Pactant amb qui? Amb qui no es pactarà? De qui no s’acceptaran els vots?Hi ha línia vermella?

El 155 segueix sent per a mi la línia vermella. Tan de bo es pugues recuperar un socialisme català com havíem tingut… per la resta, tot es qüestió de l’aritmètica resultant. Una cosa és el que m’agradaria que sortís i una altra serà la realitat del dia 14 de febrer a la nit.

Com va veure el canvi de Miquel Iceta per Salvador Illa al PSC?

No m’interessa gens dedicar temps dels lectors i meu a aquestes persones.

Les eleccions seran un pas endavant per l’independentisme?

Aquest és el meu gran desig i la meva més forta il·lusió. Cal seguir avançant en el desenvolupament de la “no dependència” per ser cada vegada més independents. Ens anem apropant a l’objectiu desitjat.

Quan tornarà a casa, a Terrassa?

Quan tinguem una república catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa