MónTerrassa
Puig diu que Puigdemont s’obre a deixar l’escó per evitar eleccions
  • CA

L’exconseller Lluís Puig ha explicat aquest dimarts que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont (JxCat) i l’exconseller Toni Comín (ERC) estan disposats a deixar l’acta de diputats al Parlament per evitar unes noves eleccions.

En declaracions a Rac1, ha assegurat que “Puigdemont i Comín deien que, si era necessari, abans que anar a eleccions estaven disposats a cedir l’acta de diputat”.

De les actes de diputat de Puigdemont i Comín depèn la majoria de JxCat i ERC per poder investir un president i desbloquejar la legislatura: cap dels dos pot votar perquè són a l’estranger i sense els seus vots es necessita el suport de la CUP.

Lluís Puig també ha reivindicat que el nou Govern ha de desplegar un full de ruta republicà: “Fer un Govern autonòmic i pensar que la gent sortirà de la presó és una mentida, una reculada i allargar durant molts anys la presó dels qui ja s’hi troben dins”.

Ha explicat que no es penedeix de res i que no ha tingut la temptació de tornar a Espanya des que se’n va anar a Brussel·les fa cinc mesos: “Tornar a un país en el qual al feixisme li ha caigut la careta i es comporta com es comporta no és temptador”.

I ha dit que cap país d’Europa comprèn que es demani “la mateixa pena per als terroristes que per a unes persones que van guanyar les eleccions i que van mirar de complir amb un compromís amb els ciutadans de manera pacífica, cívica i democràtica”.

Sobre l’oferta del PSC de conformar un Govern de concentració que compleixi la llei i recusi Catalunya en benefici de tots els ciutadans, Puig ha destacat que “tant de bo el PSC reconegués que es va equivocar donant suport al 155: mentre no ho faci no entrarà mai un Govern de concentració”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa