MónTerrassa
L’AV Segle XX s’esborra de la Taula de Residus de Terrassa
  • CA

L’Associació de Veïns del Segle XX ha estat taxativa: “considerem una provocació i una irresponsabilitat que es torni a convocar la Taula de Residus amitjans de setembre. No hi estem d’acord i no hi assistirem. I demanem a l’Ajuntament de Terrassa que ens esborri de la llista i no ens hi convoqui més. Quan vulguin fer-ho seriosament ja en parlarem”.

La disconformitat ve de lluny, quan l’entitat va entrar una instància reclamant la posada en marxa de l’Observatori de la Neteja i la Gestió de Residus de Terrassa. L’Ajuntament va respondre que s’apostava per la Taula de Residus com a format i que no es posaria en marxa l’Observatori. Aquesta decisió no ha agradat a l’AV que considera que no és el mecanisme més adequat.

En un nou escrit al govern, l’associació veïnal recorda que “la nostra entitat sempre ha estat preocupada i ha col·laborat de forma efectiva en el problema de la neteja, però sobretot, de la gestió dels residus com a un problema mediambiental greu, que cal afrontar. No hem defugit mai d’aquest tema de la forma més positiva i constructiva. Sempre hem entès que el tema de la neteja i la gestió dels residus, necessita la màxima col·laboració i coresponsabilitat entre la ciutadania i l’administració”, però que només participaran i col·laboraran si es posa en marxa l’Observatori, no una Taula “fracassada com a model, inútil i ineficient”. La junta lamenta que el govern “vol mantenir de forma injustificada eines convencionals, que no els compromet a res i on la participació és una mera formalitat, sense contingut”.

La negativa a participar a la Taula també s’extendrà a la renúncia a col·laborar en la prova pilot de mobles i estris vells. “I tampoc ens posin en cap col·laboració sobre cap porta a porta, atenen a la proposta de l’Alcalde en la reunió del mes de novembre que ens ho va suggerir”. L’AV afirma que “no enredarem als nostres veïns i veïnes amb falses col·laboracions que només tenen com a fi un element merament estètic i d’imatge com a mera noticia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa