Laura Borràs al Centre Cultural Terrassa

Laura Borràs al Centre Cultural Terrassa | Cristóbal Castro

La cap de llista al Congrés de Junts per Catalunya, Laura Borràs ha estat molt crítica amb el missatge que aquesta setmana llançava el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido. “Diuen que ho tornaran a fer, el què? Anar a buscar urnes que no troben, n’hi havia 6.000 i no van trobar-ne ni una”, ha ironitzat la cap de llista que ha assegurat que “tornaran a fer el ridícul, o potser tornaran a pegar, saltar damunt dels cossos o arrossegar persones per terra”. Borràs ha advertit que la renúncia als ideals no forma part del seu diccionari i ha remarcat que “resignar-se a la tirania no forma part del catàleg dels valors de la ciutadania de Catalunya”. Ho ha fet en un acte davant un miler de persones al Centre Cultural Terrassa, en la presentació de les llistes de JxCat al Congrés i al Senat per a les eleccions del 10 de novembre..

Laura borràs ha recordat que és el Dia del Pilar, “festa nacional espanyola, Dia de la Hispanitat, efemèride del descobriment, trobada de dos mons… Una topada. No van descobrir, van conquerir i sotmetre. El mateix els passa amb la democràcia El 12-O és tancs i uniformes al carrer, celebració imperialista expansionista i bel·ligerant, amb cabra inclosa.”

Laura Borràs, s’ha sumat a la crida del president i l’expresident Qui Torra i Artur Mas a Terrassa, i ha defensat que l’1-O “no va ser ni rebel·lió ni conspiració”, sinó “l’exercici d’un dret fonamental, el de l’autodeterminació”. Ha considerat que “la sentència l’Estat ja la va dictar de facto d’1-O, quan va decidir venjar-se”.

Borràs ha rebutjat que el dret a l’autodeterminació quedi enterrat amb la sentència i ha considerat que el primer d’octubre va ser una gran victòria: “Vam guanyar després amb les eleccions que van convocar amb el 155 i els guanyarem sempre a les urnes”, ha sentenciat.

El president del Govern, Quim Torra, ha fet una crida a la “participació massiva i pacífica” a totes les concentracions de rebuig que es faran en les setmanes vinents si la sentència del procés no és absolutòria. Ho ha dit en un acte de precampanya de Junts per Catalunya (JxCat), en què han han participat els membres que integren les llistes de la formació al Congrés i al Senat per les eleccions del 10-N. També hi ha estat present a través de videoconferència l’expresident Carles Puigdemont, que ha lamentat l’actitud “frívola” de l’Estat que ha “filtrat a tort i a dret les especulacions de la sentència”, sense garantir els drets fonamentals dels polítics presos. Per tot plegat ha demanat una “gran acció de país” com a resposta i ha encoratjat els catalans a fer-ho a través de les urnes. Text

Nou comentari