MónTerrassa
L’Assemblea de Dones d’ERC Terrassa es constitueix
  • CA
Es presenta l’Assemblea de dones de Terrassa | Assemblea de dones de Terrassa

!--akiadsense-->

Neix l’Assemblea de Dones d’Esquerra Republicana a Terrassa. “Amb ganes d’aportar idees, fer propostes i actuar”, ha destacat Ona Martínez, una de les seves representants. “Amb voluntat de ser un espai des d’on treballar per feminitzar la política, la ciutat i el país”.

“Esquerra Republicana és un partit que sempre ha estat compromès amb el feminisme i la igualtat”, ha assegurat Martínez, que ha recordat que és la primera formació a presentar-se amb llistes cremallera a les darreres eleccions. Els republicans i republicanes, que s’han marcat com a objectiu la paritat de les seves candidatures, també elaboraran llistes cremallera a les properes municipals. Les dones, afirmen, han de tenir més veu i més espai en tots els àmbits, començant per les institucions.

La primera concreció de l’Assemblea és la proposta de resolució que presenten al ple i que han treballat conjuntament amb el Grup Municipal per impulsar una campanya per la promoció de la vocació científicotècnica entre les noies de Terrassa. Així es vol aprofitar la important presència a Terrassa de centres universitaris i d’investigació de l’àmbit científic i tecnològic per incrementar la presència de dones en aquest àmbit, actualment clarament minoritzat. Si actualment un 54 per cent de l’alumnat universitari català són noies, aquest percentatge es redueix fins al 18-20% en l’àmbit científicotècnic,.

Per cloure la presentació, l’Assemblea de Dones ha fet una crida a la mobilització a la Vaga Feminista i a les aturades del 8 de març i participaran en les iniciatives que realitzin les entitats feministes a la ciutat. “La desigualtat és molt present encara a la nostra societat i, lluny de disminuir, augmenta, com hem vist amb el 26,6% de bretxa salarial a Catalunya. Hem de denunciar-la i fer-la visible el 8 de març i cada dia i construir una societat i una República feministes. Tenim molta feina per fer”.

De cara a la significativa data del 8 de març, les dones d’Esquerra Republicana també organitzaran un acte propi, “Contes rebels”, una hora del conte infantil en què es llegiran contes que fomenten l’educació no sexista entre els nens i nenes. Per la seva banda, les JERC muntaran una exposició de cartells feministes de la història i un grup d’il•lustradores joves faran un mural en directe.

Dades dels actes:

Acte: “Contes rebels”

Tipus d’activitat: hora del conte infantil amb la lectura, a càrrec de Rosa Fité, de “Contes de bona nit per a nenes rebels” i xocolatada

Dia: diumenge 4 de març

Hora i lloc: 11 hores a la Plaça 11 de setembre

Organitza: Assemblea de Dones d’ERC

Acte: exposició de cartells feministes de la història

Tipus d’activitat: exposició de cartells i realització d’un mural en directe.

Dia: 8 de març

Hora i lloc: 17 hores al carrer Major

Organitza: JERC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa