MónTerrassa
L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart entén que es torni al toc de queda

Els alcaldes de les principals ciutats de la regió metropolitana com l’Hospitalet, Terrassa o Badalona assumeixen com a necessària la mesura del toc de queda imposada a 158 municipis catalans i que afecta especialment l’entorn de Barcelona. A l’espera de l’aval del TSJC perquè la mesura pugui prosperar, els alcaldes diuen que davant el descontrol de la situació epidemiològica calia prendre mesures de contenció com aquesta. De fet, alguns com l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ja ho havia reclamat al Govern en una de les darreres reunions periòdiques que tenen amb el Departament de Salut. “S’ha aplicat el sentit comú. Amb mesures com aquesta podrem lluitar de manera solvent contra l’augment de contagis”.Albiol admet que, malgrat sigui del tot necessària, recuperar el toc de queda és “desagradable” per a la ciutadania en una època de vacances per a molta gent i en ple estiu “quan el que et ve de gust és estar al carrer”. En aquest sentit, però, lamenta que una part de la població no hagi entès que la pandèmia “no s’ha acabat” i s’hagi hagut de recórrer a una mesura com aquesta.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també entén i comparteix la decisió del Govern perquè “la situació sanitària diu que cal tornar a fer un nou esforç”. En aquest sentit, Ballart creu que amb l’aplicació de les noves mesures anunciades pel Govern “segur” que s’aconseguirà combatre la pandèmia.

Més enllà de les restriccions, l’alcalde de Terrassa aprofita també per reclamar millores en “temes de vital importància com la vacunació” i demana disposar de més espais a la ciutat, especialment per a la vacunació de joves: “Sabem que aquest col·lectiu té moltes ganes de vacunar-se”.

Per a l’alcalde de Badalona, el toc de queda és també un instrument que facilita als ajuntaments el control de l’activitat al carrer, després que en un primer moment el Govern traslladés als municipis la responsabilitat de tancar parcs i platges a les nits. “No tenia lògica perquè era metafísicament impossible”, ha etzibat Albiol.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Defensa que tot i ser una mesura “negativa” per al turisme i el conjunt de l’economia, el toc de queda és “necessari” per tornar a uns índexs de contagis “raonables” i per intentar tenir un estiu el més normal possible.

De fet, Marín qualifica el toc de queda com una “reacció lògica” del Govern davant l’augment de contagis. L’alcaldessa creu que el bon ritme de la vacunació ha contribuït a un excés de relaxació de la ciutadania i creu que el toc de queda ha de ser un toc d’atenció per tornar a ser curosos a nivell col·lectiu i respectar les mesures de prevenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa