MónTerrassa
L’Ajuntament tensa més la corda i descarta indemnitzar Mina Terrassa
  • CA

El procés de liquidació de la concessió de la gestió del servei públic d’abastament d’aigua atorgada a Mina Pública d’Aigües de Terrassa S.A fa 75 anys, continua endavant i l’Ajuntament en Ple, en sessió extraordinària que se celebrarà el dia 1 de desembre, votarà l’aprovació definitiva de l’acord relatiu als béns que han de revertir a l’Ajuntament amb la finalització del contracte de concessió que acaba el 9 de desembre. Així mateix, en aquesta sessió extraordinària es votarà la desestimació del recurs de reposició administratiu interposat per Mina contra la pròrroga forçosa de la prestació del servei fins a l’estiu de 2017.

Des de l’Ajuntament sosté que els serveis municipals s’han trobat impediments que han dificultat la seva tasca en aquest procés, com la “negativa a facilitar la informació tècnica i l’accés a inspeccionar instal·lacions del servei d’abastament d’aigua”. Aquests fets, dels quals s’ha aixecat l’acta corresponent, se sumen a la “reiterada negativa a facilitar també altres informacions necessàries per garantir la prestació del servei, com la informació detallada de la plantilla i dels usuaris del servei”. El govern afirma però que continuarà amb els procediments que ha iniciat, i obtindrà la informació necessària sobre les instal·lacions i sobre el servei, amb l’objectiu d’assegurar la seva correcta prestació. “Els serveis jurídics estan estudiant les diferents vies de què l’Ajuntament disposa, inclosa la via judicial”, afirmen.

El govern també lamenta que Mina acusi l’Ajuntament de no voler dialogar i afirmi que el servei de l’aigua no és titularitat de l’Ajuntament, sinó que és, en una part important, un negoci privat propietat de Mina valorat en més de 60 milions d’euros. Mina pretén que l’Ajuntament, abans de decidir quin ha de ser el model futur de gestió, ha d’expropiar aquest negoci privat, i ofereix com a alternativa al pagament d’aquesta indemnització, negociar l’adjudicació d’una nova concessió pel servei de l’aigua mitjançant la creació d’una empresa mixta i eludir la celebració d’un concurs públic. Davant d’aquesta proposició, l’Ajuntament reitera que, realitzats els corresponents informes jurídics interns i externs sobre la situació que es planteja i el contracte de concessió de l’any 1941, ha arribat a la conclusió que “no existeix cap negoci privat, i que la titularitat del servei correspon a l’Ajuntament en el seu conjunt”. Per tant, a parer seu, no correspon fer cap expropiació ni pagar cap indemnització, i que es pot procedir, tal i com s’està fent, a estudiar i definir quin ha de ser el model futur de gestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa