MónTerrassa
L’Ajuntament compra 1 milió de mascaretes per repartir a la ciutadania
  • CA

El Govern de Terrassa ha acordat aquest dijous ordenar la compra d’un milió de mascaretes bàsiques per distribuir gratuïtament a tots els terrassencs i terrassenques. L’objectiu és que cada egarenc tingui almenys una mascareta, i que la ciutat tingui instruments perquè tothom pugui respondre a les exigències de la situació actual i estigui preparada per als reptes que ens pot plantejar, en el seu moment, la suavització de les actuals mesures restrictives.

Així, s’ha ordenat la compra d’una partida d’un milió de mascaretes no sanitàries, bàsiques P2 FFP2 segons catalogació Unió Europea (94% protecció) i Life II segons la catalogació de la República Popular de la Xina (95% de protecció). Un total de 400.000 unitats es repartiran a domicili (aprox. 100.000 adreces, 3-4 mascaretes a cada domicili), en un sobre amb instruccions sanitàries. El repartiment es farà en dates a determinar, en funció de la disponibilitat. Un total de 100.000 unitats es distribuiran a través de diferents canals i punts, a concretar, per a persones que en necessitin més, persones de col·lectius vulnerables o que no els hagi arribat per alguna raó la tramesa a domicili. Les 500.000 unitats restants es destinaran a un fons de reserva estratègic per a les properes setmanes.

Un cost de mig milió d’euros

Des de diferents regidories i serveis s’han fet gestions els darrers dies amb diferents empreses, a la recerca d’oportunitats d’adquisició i transport. El dia 6 d’abril de 2020, es va centralitzar a Presidència la coordinació de tot el dispositiu municipal relatiu a la recerca i distribució de mascaretes, en coordinació amb Protecció Civil (Àrea de Territori i Seguretat) i Patrimoni i Manteniment (Àrea de Serveis Generals i Govern Obert). Els darrers dos dies s’ha fet una recerca exhaustiva i sistemàtica de possibles proveïdors a diferents països (Alemanya, França, República Popular de la Xina…), amb els preus més avantatjosos possible i el menor termini de recepció possible. Fruit d’aquest treball l’Ajuntament ha seleccionat l’empresa que li ofereix majors garanties per portar a terme aquesta operació amb èxit en el menor termini possible i amb el menor cost possible, tot i que sotmesa als riscos, tensions i canvis constants que hi ha al sistema de producció xinès i al transport internacional. Aquesta empresa compta amb proveïdors estables que poden facilitar el subministrament del material necessari.

El cost de cada mascareta, per a una partida d’un milió d’unitats, és de 0,43 euros més IVA. El cost total de l’operació, qualificada com a urgent i d’interès públic, i emparada per les normes legals dictades pel Govern d’Espanya en estat d’alarma, és de 520.300 euros, IVA inclòs. Seguiment El Govern municipal ha constituït un grup de seguiment específic que farà un seguiment constant i exhaustiu de l’evolució de tot el procés al llarg dels propers dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa