MónTerrassa
L’advocat de Rull reclama al Constitucional suspendre la sentència del procés
  • CA
Jordi Pina, aquest migdia a les instal·lacions del seu despatx penal
Jordi Pina, aquest migdia a les instal·lacions del seu despatx penal | Q.S.

!--akiadsense-->

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull utilitza l’artilleria pesant que ha suposat la resolució del TJUE reconeixent la immunitat d’Oriol Junqueras per debilitar encara més el judici del procés. Segons ha explicat l’advocat Jordi Pina aquest migdia, el passat 20 de desembre va registrar la sentència del TJUE per adjuntar-la al seu recurs al Tribunal Constitucional per la immunitat dels seus clients com a diputats al Congrés i reclamar “amb més contundència” la “suspensió de la sentència del judici del procés”.

L’estratègia de Pina ve de lluny. Concretament, es remunta al sis de maig, data de la proclamació dels seus clients com a diputats al Congrés. El lletrat va presentar un escrit -al igual que la defensa de Junqueras i de Romeva- amb què demanaven al Tribunal Suprem de Manuel Marchena la “llibertat immediata” dels electes per aplicació de l’article 78 de la Constitució i que, en tot cas, demanés el suplicatori a les cambres legislatives. El 14 de maig, la Sala va denegar la petició al·legant que el suplicatori estava contemplat per quan eren investigats i no pas quan s’havia obert el judici oral.

Una decisió que la defensa dels electes va recplicar amb un recurs de súplica i paral·lelament, la defensa de Junqueras, amb un qüestió prejudicial per reclamar la seva immunitat com eurodiputat. El recurs de súplica va quedar en suspens. El tres d’octubre, Marchena va decidir tombar la reclamació. Contra aquesta resolució es va interposar un recurs d’ampara per entendre que s’interpretava restrictivament la immunitat i es vulneraven els drets fonamentals.

Aquest recurs encara no s’ha admès a tràmit. En aquest marc, Pina va registrar el passat 20 de desembre una còpia de la sentència del TJUE que aclareix la interpretació de quan i com actua la immunitat dels electes. En aquest escrit, els defensats reclamen la suspensió de la sentència del procés de manera immediata i la seva posada en llibertat. Així mateix, la gènesi del recurs és demanar la nul·litat de la sentència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa