MónTerrassa
La Diputació posa en marxa un projecte que canviarà el barri de Ca n’Anglada
  • CA

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha presentat a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona la primera edició del Projecte Transformador “Barris i comunitats: motors de transformació social”, un programa que vol oferir una convivència inclusiva i fer front a la segregació social i urbana a alguns barris amb situacions de vulnerabilitat social, econòmica, residencial i urbana, com és el cas del barri de Ca n’Anglada de Terrassa.

El programa parteix del fet que algunes àrees de les ciutats de la Diputació de Barcelona concentren des de fa anys situacions extremes de vulnerabilitat i “grans canvis sociodemogràfics profunds sobre els quals cal continuar posant el focus”, ha dit Moret.

El projecte preveu una mobilització de recursos, específica i intensiva de caràcter econòmic, reforç dels equips professionals i acompanyament tècnic. Moret ha explicat que el programa “és una aposta municipalista davant la necessitat d’impulsar projectes amb vocació integral i que posin l’accent en dos elements nuclears: les polítiques socials en el centre de l’acció, i entendre la comunitat i el veïnat com a motor de canvi, ja que són les persones que viuen als barris els veritables actors i protagonistes de la seva transformació”. En aquesta línia, la diputada ha fet palès en que els recursos que es dediquen en aquest programa no es dediquen a la millora física dels barris, sinó que “fan una inversió en les persones i en les comunitats, a generar processos organitzatius i d’empoderament que afavoreixen en la millora de la convivència, la igualtat d’oportunitats i, indirectament també, en les oportunitats de millora física dels barris, com per exemple amb comunitats de veïnat organitzades”.

En total són 13 municipis beneficiaris en aquesta primera edició: Terrassa, Badalona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans i Vilanova i la Geltrú. Cal mencionar que el programa està dotat amb un fons de 2.247.700€ que es concreten en 172.900 €/municipi per a l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa