MónTerrassa
La CUP força a debatre el nou Pla Director de la Policia Local de Terrassa
  • CA

Dilluns vinent, en una reunió dels portaveus dels grups municipals a l’Ajuntament de Terrassa es decidirà si aprovar o no el nou Pla Director de la Policia Local. En un primer moment, el document s’havia d’aprovar en una imminent Junta de Govern, finalment però, a petició de l’oposició i de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, es va acceptar realitzar un debat obert amb les agrupacions locals.

Tant el director de Seguretat de l’Ajuntament com el nou intendent de la Policia Local, Jordi Herrera i Antoni Flores, van assegurar que el Pla Director és merament “un document intern” i de caràcter “tècnic”. Amb aquest argument volien deixar clar que el document “no té orientació política” i que per aquest motiu no calia que fos sotmès a debat.

Això però no va convèncer la CUP, que va replicar que el document no era merament “tècnic, sinó que recull moltes propostes que han d’estar sotmeses a debat perquè representen una orientació ideològica de cap a on volem enfocar la Policia Local de Terrassa”. I com a exemple, van fer un llistat d’aquelles mesures que consideren que sí que tenen una orientació política i que, per tant, cal consensuar:

-La no dissolució oficial del polèmic Grup d’Intervenció Especial (GIE).

-La posada en marxa d’una Unitat de Policies en Bicicleta.

-L’increment de la plantilla fins l’any 2025.

-Necessitat d’un Pla de Comunicació, davant certa mala imatge adquirida per accions policials.

-L’impuls cap a una Policia de Proximitat i de Barri (tot i que no s’especifica en quin percentatge augmentarà el nombre d’agents amb aquesta funció).

-Inclou mesures de Formació interna per a la plantilla, com ara el curs en torn a la “Gestió emocional del tracte amb el ciutadà”.

-No queda recollida la possible col·locació de videocàmares als uniformes dels agents.

D’altra banda, la CUP insisteix en què calia debatre el nou Pla Director. I més, recorden, després que el passat hivern una quinzena d’agents municipals denunciés la regidora Maria Sirvent per unes paraules dites en un ple municipal. “Si després de tot aquest conflicte –tan mediàtic-, la regidoria de Seguretat no creu important debatre i consensuar el Pla Director de Policia Local amb la CUP i la resta de grups de l’oposició, és que no volen veure l’existència d’un problema”, subratllen i apunten que el debat que es planteja és un debat “serè i construcció en torn el model de seguretat, i per tant, policial, que volem per a Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa