MónTerrassa
La CUP diu que al PSC li falta “valentia” per canviar zones escolars
Terrassa es divideix en quatre grans àrees d’escolarització | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

La CUP lamenta que l’Ajuntament de Terrassa no contempli canvis a nivell de zonificació escolar a la ciutat, tal com ha reconegut aquesta setmana la regidora d’Educació, Rosa Ribera, malgrat la problemàtica de segregació escolar que pateixen els centres educatius de Terrassa. Des del Grup de Treball d’Educació de la CUP expliquen que “l’Ajuntament no es pot permetre el luxe de descartar d’entrada cap instrument que estigui a la seva disposició per compensar els nivells de segregació, ja que totes les dades que tenim a la mà indiquen que tenim un greu problema d’escolarització equilibrada”.

Així mateix, des de la formació local recorden que la zonificació, juntament amb les adscripcions i la reserva de places, són algunes de les “poques eines” que té l’Ajuntament per intentar equilibrar l’escolarització de l’alumnat. Per això, les declaracions mostren, a parer seu, “poca voluntat política” per part de l’Ajuntament a l’hora d’abordar una qüestió “primordial” a nivell de ciutat. “Entenem que aquesta manca de voluntat política té a veure amb la negativa de l’Ajuntament a assumir els alts costos electorals que implica una política decidida contra la segregació escolar“, afegeixen.

Els anticapitalistes creuen que el posicionament de la regidora “tira pel dret i passa per alt la seva pròpia declaració d’intensions” respecte l’elaboració d’un pacte de ciutat participatiu i de consens. “Si com a punt de partida es descarta de facto la modificació de la zonificació escolar i es limita el debat a la taula que la mateixa regidoria va crear, el pacte de ciutat naixerà mort”, diuen des de la CUP. Finalment, els cupaires reconeixen entenen “que la zonificació escolar no és una solució màgica i no donem per fet la seva obligada modificació”. Ara bé, sí que demana a l’Ajuntament voluntat i valentia política per assumir els compromisos presos davant la comunitat educativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa