MónTerrassa
JxT demana al Govern municipal que deixi d’actuar “a cops de titular”

Meritxell Lluís, portaveu del grup municipal Junts x Terrassa ha demanat a l’equip de govern municipal que no governi “a cop de titular”, que llegeixi la lletra petita de les seves decisions i expliquin les conclusions dels seus estudis. El grup polític ho ha comunicat en una roda de premsa aquest matí on ha fet una valoració sobre l’actualitat política a la ciutat i ha posat sobre la taula diversos temes pendents i que preocupen al partit polític.

La portaveu del grup ha posat èmfasi en el tema dels menjadors escolars, criticant la incertesa de saber com i quan acabarà el procés final d’adjudicació de l’empresa guanyadora del concurs, al mateix temps que ha criticat la gran promesa de Tot x Terrassa i Esquerra Republicana de municipalitzar aquest servei, que és “bàsic pels infants i adolescents”. “No estem ni en contra de la municipalització ni en contra de la prestació directa dels serveis. Cal estudiar cas per cas i veure quina gestió seria la més positiva”, ha afegit Lluís, qui també ha valorat que el l’actual servei s’ha de millorar, alhora que ha de potenciar el projecte educatiu en la franja horària de migdia.

Un dels altres temes que ha posat sobre la taula és el manteniment de la ciutat, posant d’exemple l’estat deplorable de l’Avinguda del Vallès, eix principal d’entrada i sortida de la ciutat, que el grup va denunciar a finals d’agost, així com les congestions i mal estat dels carrers Arquímedes i Galileu, i Mas Adei i Sant Antoni. En la mateixa línia, ha demanat que es posi en marxa el servei de reutilització i preparació per a la reutilització a les deixalleries municipals, que el grup va presentar d’octubre de 2019. “Parlen d’una revolució verda i del manteniment de la ciutat, però no existeix” ha revelat.

La portaveu de Junts també ha afirmat que, a diferència del que va dir el govern municipal, “l’IBI s’encarirà l’any 2022“, comentant que cada any puja un 10% a tots els terrassencs. “El que caldria és rebaixar un 10% el coeficient municipal per tal de compensar la revisió cadastral”, ha afegit.

Pel que fa al pla de comerç, “encara estan pendents dels estudis preliminars que permetin tenir una fotografia comercial de la ciutat per després fer el pla”, ha anunciat. També relacionat amb el comerç, ha lamentat la pèrdua del grau universitari de comerç que posa en perill l’ESCODI, “problema que va començar el PSC i l’actual equip de govern ha estat incapaç de revertir-ho”.

Per acabar, la portaveu ha considerat “vergonyós” que s’utilitzés la pandèmia coma a excusa per no fer un acte institucional a l’alçada que es mereixen els fets de 1713 i la Diada Nacional de Catalunya a la nostra ciutat, i ha acabat fent palès que “la nostra defensa de fer i ser és el consens” i que Junts seguirà treballant pel conjunt de terrassencs i terrassenques amb la mà estesa a l’equip de govern per tots el projectes que signifiquin el benestar pels ciutadans”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa