MónTerrassa
JxCat-Terrassa crida a fer una candidatura independentista unitària
  • CA

L’assemblea local del Partit Demòcrata a Terrassa, que es presenta a les eleccions municipals del 26 de maig com a Junts Per Catalunya-Terrassa (JxCat-Terrassa), ha aprovat demanar una candidatura independentista unitària. Aquesta proposta s’ha fet arribar a totes les forces independentistes, ERC-MES, Primàries i CUP. També interpel·la a tota la ciutadania a que es faci seva aquesta proposta “com a oportunitat per guanyar l’alcaldia apel·lant al mandat de l’1 d’Octubre. Estem convençuts que així podrem contribuir decisivament a la construcció de la República Catalana des de Terrassa.”

L’objectiu és “fer un nou i potser darrer intent per aconseguir la unitat que fa temps que reclamem i per la qual hem treballat i treballarem fins al darrer moment. Aquesta és una proposta amb prou força per garantir una alcaldia independentista. El sistema electoral fa que si en la primera volta cap candidatura obté la majoria absoluta dels electes, l’Alcaldia recaigui en la llista més votada”.

Els termes de la proposta:

– Proposar a cadascuna de les candidatures la realització d’unes primàries conjuntes en dues fases.

– La primera fase serviria per triar l’ordre dels primers llocs de la llista unitària entre les persones que encapçalen les diferents candidatures.

– La segona fase decidiria la resta de llocs de la llista, que es votaria amb el sistema de llistes obertes.

– Podrien participar en aquesta doble elecció qualsevol persona empadronada al municipi i inscrita en el procés obert.

– La configuració d’una llista unitària no hauria de suposar que les diferents forces polítiques que desitgem que conflueixin renunciessin a elaborar les seves pròpies propostes i programes polítics, tot el contrari. Esdevindria clau normalitzar i respectar la llibertat de vot dels regidors i regidores d’un eventual bloc de govern de la ciutat, una opció possible en el marc d’una democràcia moderna i avançada. Prioritzar els drets i les llibertats de totes les persones només és possible amb la unitat de les candidatures independentistes governant les institucions del país, i en el nostre cas de l’Ajuntament

de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa