MónTerrassa
Junts porta al ple de Terrassa el traspàs de Rodalies a la Generalitat
  • CA

Junts portarà en el pròxim ple municipal de Terrassa la petició del traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. La formació considera que cal que la ciutat es posicioni a favor de la gestió íntegre del Govern d’aquest servei de transport públic. Per això es reclamarà un traspàs no només de les infraestructures, sinó també de les inversions pendents i dels diners per prestar el servei.

Per la portaveu del Grup Municipal de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, “aquesta és ja una vella reivindicació d’aquest Ajuntament, però davant els greus fets succeïts el 9 de setembre que van comportar la paralització total de tots els trens durant 3 hores i que va afectar a més de 80.000 usuaris no ens podem quedar de braços plegats”, i afegeix que “cada setmana els usuaris del servei pateixen algun tipus d’incidència. Els terrassencs i les terrassenques ens mereixem un servei de qualitat a l’alçada d’un país europeu de primera. La mobilitat segura, accessible i de qualitat és un dret que cal garantir”.

Inversions pendents a Rodalies

Per Junts per Terrassa el traspàs realitzat l’any 2010 es limita als horaris, les tarifes i l’atenció al client, cosa que “s’ha revelat clarament insuficient 12 anys després”. I és que lamenten que Rodalies de Catalunya “encara pateix una manca d’inversions endèmica, que es veu agreujada per la manca d’execució del Govern de l’Estat de les inversions pressupostades”.

Per això consideren que el que realment cal és “un traspàs total del servei de Rodalies que inclogui el total de les infraestructures d’ADIF, els fons econòmics per fer les inversions pendents i els diners necessaris per prestar el servei de forma correcta. La Generalitat té una solvència més que acreditada en la gestió d’aquest tipus de serveis, om prova el bon funcionament dels Ferrocarrils de la Generalitat”, afirma Lluís.

Des de l’agrupació municipal també es posicionen sobre la gratuïtat de Renfe fins a finals d’any. “Iniciatives com la que ha impulsat el Govern espanyol, facilitant la gratuïtat del servei fins a final d’any per tal d’impulsar l’ús del transport públic, perden tot el seu sentit si aquest servei pateix incidències i retards de forma sistemàtica. El que cal és prioritzar que el transport públic sigui fiable, segur i accessible per tothom, i en el cas de Rodalies de Catalunya això passa per traspassar totalment la gestió a la Generalitat”, diuen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa