MónTerrassa
Junts per Terrassa vol vetar les empreses moroses als Next Generation EU
  • CA

El 21 de juliol de 2020, el Consell Europeu va aprovar un fons econòmic extraordinari Next Generation EU, dotat amb 750.000 euros per contribuir a reparar els danys econòmics i socials causats per la COVID-19. Aquests fons a nivell de l’Estat espanyol representaran una injecció d’aproximadament 140.000 milions d’euros a l’economia.

Junts per Terrassa presentarà una proposta de resolució en el pròxim ple municipal de Terrassa en què vol posar fil a l’agulla als ajuts que arribaran per tal d’assegurar-ne una bona gestió. Els acords que proposen són:

PRIMER.- Sol·licitar a l’Estat espanyol que transfereixi la distribució de la major part de les ajudes europees finançades amb el fons Next Generation UE a les Comunitats Autònomes.

SEGON.- Sol·licitar la participació dels ajuntaments en la cogestió dels fons Next Generation.

TERCER.- Instar l’Estat a fer les modificacions necessàries per tal que les grans empreses que no compleixin la llei de morositat, no puguin tenir accés als fons Next Generation.

QUART.- Instar a l’Ajuntament que demani a les grans empreses proveïdores del consistori un certificat de compliment de la Llei de Morositat, i introduir-ho en els tots els plecs de clàusules que es faci des del consistori i entitats depenents.

CINQUÈ.- Traslladar aquests acords al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes (ACM, FMC i AMI).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa