Junts per Terrassa vol vetar les empreses moroses als Next Generation EU

L'agrupació vol demanar a l'Estat que siguin els ajuntaments qui cogestionin i decideixin els projectes amb els fons europeus

El 21 de juliol de 2020, el Consell Europeu va aprovar un fons econòmic extraordinari Next Generation EU, dotat amb 750.000 euros per contribuir a reparar els danys econòmics i socials causats per la COVID-19. Aquests fons a nivell de l’Estat espanyol representaran una injecció d’aproximadament 140.000 milions d’euros a l’economia.

Junts per Terrassa presentarà una proposta de resolució en el pròxim ple municipal de Terrassa en què vol posar fil a l’agulla als ajuts que arribaran per tal d’assegurar-ne una bona gestió. Els acords que proposen són:

PRIMER.- Sol·licitar a l’Estat espanyol que transfereixi la distribució de la major part de les ajudes europees finançades amb el fons Next Generation UE a les Comunitats Autònomes.

SEGON.- Sol·licitar la participació dels ajuntaments en la cogestió dels fons Next Generation.

TERCER.- Instar l’Estat a fer les modificacions necessàries per tal que les grans empreses que no compleixin la llei de morositat, no puguin tenir accés als fons Next Generation.

QUART.- Instar a l’Ajuntament que demani a les grans empreses proveïdores del consistori un certificat de compliment de la Llei de Morositat, i introduir-ho en els tots els plecs de clàusules que es faci des del consistori i entitats depenents.

CINQUÈ.- Traslladar aquests acords al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes (ACM, FMC i AMI).

Nou comentari