MónTerrassa
Junts demana incentivar la recollida dels excrements a l’espai públic

El grup municipal Junts x Terrassa (JxT) presentarà al ple de febrer una Proposta de resolució per fomentar el civisme a l’espai públic pel que fa a la recollida d’excrements. Meritxell Lluís i Vall, portaveu, i M. Montserrat Trullàs i Escoda, regidora del Grup Municipal de Junts per Terrassa, d’acord amb allò que estableix l’article 13.n) del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Terrassa, presenten la següent proposta de resolució al Ple:

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Segons el Baròmetre municipal 2021 la neteja és un dels temes que més preocupa a la ciutadania i un dels elements claus en aquest tema és manteniment deficient de la via pública i l’incivisme d’alguns propietaris d’animals domèstics, sumat a la falta preocupant de pluges, ha provocat que molts carrers de la nostra ciutat presentin un estat lamentable.

Malauradament, al problema dels excrements a l’espai públic s’hi sumen els efectes de les miccions. De fet, a més de la pudor i la sensació d’insalubritat, l’orina animal provoca un seguit de desperfectes tant en el mobiliari urbà com a les façanes dels edificis. Tant és així que existeixen estudis que demostren que els orins reiterats poden acabar amb la vida d’un arbre en cinc anys i reduir a un terç la vida útil d’elements urbans com els fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres generant un sobrecost de manteniment a l’erari públic.

L’incivisme d’alguns propietaris d’animals domèstics degrada la imatge de la ciutat i genera un cost innecessari en el manteniment del mobiliari urbà.

Aquesta proposta té una doble vessant, de conscienciació i sancionador en cas d’incompliment de la normativa i de les normes més bàsiques de civisme. Han de ser compatibles la protecció de la convivència, la seguretat i la salut de les persones, i la protecció i el benestar dels animals.

Per això, demanem al Ple de l’Ajuntament de Terrassa l’aprovació dels següents

ACORDS

PRIMER.- Treballar en el marc de la Comissió de Benestar Animal i Comitè de la Millora de la Neteja i la Gestió del Residus mesures per incentivar la recollida dels excrements, la neteja de miccions, la identificació dels animals…entre altres.

SEGON.- Reforçar les campanyes de sensibilització de tinença responsable d’animals de companyia pels mitjans de comunicació i xarxes socials de l’Ajuntament.

TERCER.- Traslladar aquest acord a totes les entitats veïnals, a la FAVT i a les entitats que formen part de la Comissió de Benestar Animal de Terrassa i Comitè de la Millora de la Neteja i la Gestió de Residus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselmo a febrer 24, 2022 | 11:33
    Anselmo febrer 24, 2022 | 11:33
    Aquesta proposta es podria dir obertament que es "una proposta de merda" Meritxell no tens res més al cap que aquestes xorrades ?
  2. Icona del comentari de: Julia a febrer 25, 2022 | 18:50
    Julia febrer 25, 2022 | 18:50
    Ser la dona de Josep Rull no et dóna dret a col·locar-te a l'ajuntament. A més si anaves de número 3 i has acabat de portaveu per desaparició dels que t'antecedien tampoc és cap mèrit. Tu per mèrits propis com a molt a omplir formularis com feies a Cerdanyola.

Nou comentari

Comparteix