MónTerrassa
Puigdemont (Junts per Cat): Hi ha una idea d’eficàcia provada, si votem, guanyem
  • CA
Carles Puigdemont des de Waterloo
Carles Puigdemont des de Waterloo i la Masia Freixa d’escenari | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Carles Puigdemont, en directe des de Waterloo, al costat del conseller terrassenc a l’exili Lluís Puig, ho té molt clar sobre el resultat del 14F: “Hi ha una idea d’eficàcia provada: Si votem, si voteu, guanyem”. Pel President, aquest ha de ser el lema dels dies vinents i que s’ha de difondre, ha afirmat. “Si voteu, guanyem. No és una qüestió de confiança, és una demostració empírica. Jo no seria eurodiputat si haguéssiu pensat que el vostre vot no serviria de res. Cada vot compta. Aquest 14F només hi ha una opció real, un govern de Junts amb la Laura Borràs”. “Si volem forçar l’Estat a admetre la realitat, fem que esclati a la cara. Fem que el 14F se’n vagin a dormir amb un bany de realisme, i abandonin les excuses per abordar una solució política.

També ha recordat aquest vespre que “Junts ha anat de menys a més des de l’inici de la campanya. I hi ha un tots Junts contra Junts. A la candidata Laura Borràs li ho posaran difícil. No és nou. Ja vam néixer així”. “I les enquestes també fan campanya en unes eleccions. Mai ens n’han encertat una. Si ens van malament, és igual. Nosaltres hem de fer la nostra”.

Puigdemont pensa que la remuntada del partit que lidera portarà a veure una pressió sobre dos sectors de la població que decidiran el resultat final, els indecisos, gent que no sap exactament què farà i que rep “imputs” de tot arreu i sobre els que no podem incidir perquè no tenim drets electorals. No ens veure a les televisions ni als carrers com a la resta dels nostres competidors. Sobre aquesta gent, si les coses ens comencen a anar bé s’exercirà molta pressió”.

Per Puigdemont, si l’independentisme vol forçar l’Estat a “negociar amb la realitat” perquè es “desperti del miratge” de pensar que l’1O ja és cosa del passat, cal que Junts guanyi les eleccions. “Fem que realitat li esclati a la cara i que, quan se’n vagin a dormir el 14-F, hi vagi amb un bany de realisme altre cop, i que abandonin les excuses per poder abordar de veritat la solució política”. I ha avisat que JxCat és “l’única alternativa” a la Generalitat per evitar que PSC i comuns governin plegats, com ja ho fan a Barcelona, i portin la “decadència” de l’Ajuntament de la capital catalana a “la nació”.

Junts per Catalunya ha fet l’acte central de campanya a Terrassa amb els candidats Carles Puigdemont, Laura Borràs, Elsa Artadi, Lluís Puig i Damià Calvet i la participació de Josep Rull i del conseller d’Interior Miquel Sàmper. L’acte ha tingut com escenari una de les joies de la corona del modernisme terrassenc, la Masia Freixa.

Ha obert la jornada Miquel Sàmper, que ha remarcat que “Terrassa és una de les ciutats més colpejades per la repressió de l’Estat espanyol: Pere Soler Campins, acusat i després absolt; el conseller Lluis Puig, 3 anys en el dur exili a Brussel·les; i el conseller Josep Rull, amb tres anys de presó ignominiosa, com diria ell”.

Lluís Puig, des de Brussel·les, ha fet una defensa aferrissada de la llengua catalana, de “Fraga a Maó i de Guardamar a Waterloo. Visca la cultura dels Països Catalans”. “Avui som lluny de casa, però som lluny per defensar els drets dels catalans. Les victòries assolides en l’àmbit jurídic com l’entrada al Parlament Europeu del president Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsati són una part d’aquesta defensa”.

El conseller i candidat Calvet ha reblat “que aquestes eleccions en les han convocat, contra el criteri del Govern. Vivim un 155 permanent. I els que l’apliquen ara ens volen venir a salvar”. “Quan tinc moments de feblesa, que els tinc, penso en el Josep Rull, que després d’aquest acte ha d’anar a dormir a la presó de Lledoners”. “La independència és justícia social, econòmica, mediambiental, generacional. Això és la independència, superar les dependències estèrils d’un Govern espanyol que ens impedeix posar al servei de les persones tota la capacitat i potència del nostre país”. Amb els consellers Puig, Gordi i amb el president hem compartit moltes emocions i l’evidència que la repressió de l’Estat no té aturador però també, que tenim un projecte, el de Junts per Cat, amb propostes reals per a la llibertat i l’esperança.·

Per a Elsa Artadi, “el progressisme dels socialistes i comuns és ajudar a fugir un monarca corrupte, és donar més diners als militars, és apujar les quotes dels autònoms, és mantenir la llei mordassa, tancar el CIE, aplicar un 155 digital, aprovar mesures amb VOX i recentralitzar”.

Josep Rull abans de marxar cap a la presó a dormir
Josep Rull abans de marxar cap a la presó a dormir | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Josep Rull ha tingut paraules de record pel conseller Puig. “El teu exili pagarà la pena. Gràcies per la teva dignitat”. “A la presó sabíem que cada dia de cada dia al Raval s’hi reuneix la gent en els Cants per la Llibertat. Sou la nostra força.” “Podem ser la Dinamarca, la Suècia, la Noruega del sud d’Europa”. “L’1 d’octubre vam guanyar. Ens deien que era impossible i ens en vam sortir. Ara es torna a incorporar el concepte de la por, l’amenaça permanent, la repressió. No tenim dret a tenir por. Aquest camí que hem fet no serà envà, tot el que vam fer l’1O té sentit. No hi renunciarem”. “No es negocia des de la renúncia, sinó des de la fermesa i la determinació. L’1O va existir, va ser un referèndum, vam marcar una fita i no hi renunciarem. Ens en sortirem si mantenim la fermesa i determinació amb una actitud constructiva i ambiciosa

Laura Borràs, des de Madrid, ha començat amb unes paraules de Salvador Espriu extretes del llibre “Inici de càntic en el temple”: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

Carles Puigdemont des de Waterloo
Carles Puigdemont des de Waterloo | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa