A la esquerra, l’exdirector dels Mossos Pere Soler acompanyat de l’advocat | ACN

Els presos polítics Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez compareixeran com a testimonis en el judici contra l’excomissari en cap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, la intendenta Teresa Laplana i els excaps polítics de la policia autonòmica Pere Soler i Cèsar Puig, que comença el 20 de gener a l’Audiència Nacional. També està citat l’expresident de la Generalitat Artur Mas.

Així figura en la diligència de la Secció Primera de la Sala Penal, en què s’estableix el calendari definitiu de les 112 testificals d’aquesta vista oral en la qual Trapero s’enfronta a una petició fiscal d’11 anys de presó per un delicte de rebel·lió, els mateixos que se sol·liciten per a Puig i l’exregidor de Terrassa Pere Soler. Pel que fa a Laplana, està acusada de sedició i es demanen 4 anys de presó.

El judici comença el 20 de gener i s’estendrà fins les últimes setmanes de març. Després de les declaracions dels acusats, el 3 de febrer començaran a comparèixer els testimonis. Els dos primers, corresponents als que ha sol·licitat la Fiscalia, seran el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i el substitut de Trapero al capdavant dels Mossos, Ferran López.

Nou comentari