sss

La Joventut Socialista de Terrassa va celebrar un acte online on es va fer una xerrada i un debat sobre els reptes de la mobilitat des del municipalisme. Estava obert a tots i tota la ciutadania. En total una vintena de persona van accedir-hi. Per fer-ho van comptar amb la presència de l’Emeka Okpala, un enginyer que ja ha fet tasques i estudis de mobilitat a la ciutat i que van poder tenir gràcies al vocal de l’executiva Oriol Rivera.

La mobilitat urbana és un dels reptes que hi ha dins de la transició ecològica i la formació vol que tant els seus militants com la ciutadania en prenguin consciència. L’encarregat d’aquest àmbit és Yeray Alcaraz, que també va dinamitzar l’acte.

“Terrassa encara té molts reptes de mobilitat per davant: completar la B40 com a cinturó de ronda i com a connexió amb el Baix Llobregat, que també s’hauria de completar amb connexió ferroviària”. També creuen que cal ampliar la xarxa ferroviària amb noves estacions a Can Boada i Jutjats i crear una nova línia que connecti Can Palet, UAB, etc.

També recorden que cal millorar la connexió ferroviària de Terrassa i el Vallès amb l’aeroport. Un altre tema que preocupa a la JSC és l’adaptació de la ciutat a les noves necessitats de bicicletes, patinets elèctrics o creació de noves zones per a vianants. “La crisi de la COVID deixa palesa la necessitat de deixar més espais de circulació de persones, i això passa molts cops per limitar el transit de cotxes. Tot plegat és un debat mol extens que en els propers anys s’haurà de seguir fent i pactant”. El primer secretari Samuel Martínez va agrair a tots els assistents i va recordar que la majoria d’actes que es continuïn organitzant seran oberts a la ciutadania i per tant convida a qualsevol persona interessada a participar. També van anunciar que pròximament hi haurà tallers i actes sobre feminisme i temes relacionats amb el col·lectiu LGTBI+.

Nou comentari