MónTerrassa
Josep Rull torna a MútuaTerrassa com a coordinador ambiental

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat indultat, Josep Rull, a partir del dia 1 de setembre, s’incorporarà a MútuaTerrassa com a coordinador de l’estratègia verda i ambiental de l’empresa, on ja va començar a treballar just abans de l’esclat de la pandèmia a partir dels permisos penitenciaris que li van atorgar.

En una entrevista al diari ‘El Punt Avui’, “Sempre he pensat que vam perdre l’oportunitat del 3 d’octubre, diu Rull, que considera que “es van trencar les costures del moviment sobiranista i independentista clàssic”. Així, creu que davant d’un Estat espanyol “noquejat”, era el moment de fer efectiva la declaració d’independència per “poder-la mantenir en uns termes de negociació amb la comunitat internacional” i aconseguir-ne el reconeixement necessari. Amb tot, Rull es remet a l’expressió “ho tornarem a fer”, que va dir en la rebuda que li van oferir a Terrassa un cop indultat.L’exconseller considera que aquest “ho tornarem a fer” serà millor que la gestió de l’1 d’octubre i les seves conseqüències, amb les institucions “ben arrenglerades” i gràcies a la mobilització de la gent. “Vam veure (un Estat) que no té cap mena de voluntat ni d’acatar plantejaments o suggeriments de la comunitat internacional, ni d’entrar en un viarany democràtic per resoldre aquella situació”, diu en referència al 2017.

En l’entrevista, Rull també valora “d’estrany” l’indult concedit a ell i la resta de líders polítics i socials empresonats, donat que és condicionat, reversible i amb un termini de sis anys sense fer cap reiteració delictiva greu. “No estic disposat a assumir el dia a dia amb por, ja la vam perdre l’1 d’octubre, si esperaven que sortiríem amb el cap cot, temorencs i pusil·lànimes, sortim amb les conviccions més fortes que mai”, afegeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa