MónTerrassa
Josep Rull conserva el règim de semillibertat
  • CA

Decisió calcada del jutge de Vigilància Penitenciària per Carme Forcadell i Dolors Bassa per la resta de presos polítics. Noves resolucions per a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Quim Forn -encara no comunicada-, Raül Romeva i Josep Rull que utilitzen el mateix argument per mantenir el règim de semillibertat. Un argument que es tradueix en una forta estirada d’orelles al ministeri públic per basar la petició de suspensió del tercer grau en una norma excepcional que, d’aplicar-se podria vulnerar els drets fonamentals.

Segons la resolució, a la que ha tingut accés El Món, el substitut del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5, Mariano David García, manté el tercer grau mentre no es resol el recurs de la fiscalia. El magistrat considera que la petició del ministeri públic de suspendre el règim de tercer grau aplicant la disposició 5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, -una norma controvertida i de la que s’ha forçat la interpretació-, no és factible perquè el mateix Tribunal Constitucional considera que és “poc clara i insatisfactòria”.

La convicció del jutge és que aquesta disposició està pensada per resolucions judicials i no per propostes administratives que, en tot cas, ha de refermar el jutjat de vigilància penitenciària, com és el cas. Aquesta interpretació que el jutge titlla “d’analògica” de la disposició addicional 5 “topa amb la interpretació més restrictiva que ha de donar-se a normes que, en definitiva, produeixen efectes a drets fonamentals“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa