El Consell Nacional del PDeCAT, que s’ha celebrat aquest dissabte a Barcelona, ha ratificat, tal com s’esperava, que els independentistes presos a Lledoners, Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, siguin els caps de llista de JxCat a les eleccions del 10-N. En concret, Sánchez encapçalarà la llista de Barcelona, Forn la de Girona, Rull la de Tarragona i Turull la de Lleida. Així doncs, JxCat torna a repetir la fórmula de les darreres eleccions i la principal novetat és que, aquest cop, també s’hi suma Joaquim Forn. Malgrat la imminència de la sentència, el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha assegurat que aquesta és “la millor manera de plantar cara a l’estat espanyol”.

El PDeCAT ha aprovat repetir els candidats a les llistes de JxCat a les eleccions del 10-N, que seran liderades pels presos independentistes a les quatre demarcacions. La principal novetat és la candidatura de Joaquim Forn, que encapçalarà la llista de Girona. Qui va ser el número 1 en aquesta demarcació durant les passades eleccions del 28-A, Jaume Alonso-Cuevillas, serà aquest cop el número 4 a les llistes per Barcelona. El president del PDeCAT, David Bonvehí, ho ha justificat per “l’excepcionalitat del moment polític”, i ha destacat “l’esperit d’unitat i transversalitat” del seu partit.

Davant la imminència de la sentència, Bonvehí ha demanat a l’Estat que sigui “justa” i això, segons ha dit, “vol dir que els nostres companys que han estat injustament en presó preventiva i jutjats siguin absolts perquè no han fet cap delicte, només van defensar unes idees que no poden ser empresonades”. “Per això tornen a encapçalar les nostres llistes, perquè és la millor manera de plantar cara”, ha assegurat.

Durant el seu discurs, Bonvehí ha volgut enviar un missatge “d’escalf” al president del Govern, Quim Torra, que aquest dilluns s’enfrontarà a una moció de censura. “Demanem que es deixi d’utilitzar el Parlament per fins electorals i fer teatre”, ha assegurat Bonvehí en referència a Ciutadans, que és el partit que presenta la moció.

De la seva banda, la número 2 de la llista de JxCat a Barcelona, Laura Borràs, també ha subratllat la transversalitat del PDeCAT. “La unitat no només es predica, també és practica”, ha afegit. Borràs ha assegurat que el PSOE representa “el ‘no’ a tot, i ha dit que JxCat, en canvi, és el ‘sí’ a la unitat, a Catalunya i a la independència.

Nou comentari