MónTerrassa
Jornada reivindicativa per recaptar diners per a detinguts el 23-S
  • CA
En primer terme una samarreta en suport als detinguts el 23-S a Sabadell i en segon terme la parada de venda de les samarretes
En primer terme una samarreta en suport als detinguts el 23-S a Sabadell i en segon terme la parada de venda de les samarretes | ACN

!--akiadsense-->

La plaça de la Creu Alta de Sabadell ha estat escenari aquest diumenge d’una jornada de solidaritat per recaptar diners per als detinguts el 23 de setembre a la ciutat i les seves famílies. Diverses entitats, col·lectius i persones a títol individual han organitzat un programa que des del migdia i fins al vespre comptarà amb actuacions musicals, circ, un vermut solidari i un dinar popular. A més, es recullen diners a través de la venda de bosses, samarretes i amb una caixa de resistència. El membre del col·lectiu Sèpia Verda i de l’entorn d’alguns dels detinguts, Ricard Fernàndez, ha explicat a l’ACN que amb la recaptació es farà front a les despeses dels advocats i dels trasllats a Madrid dels familiars per veure els detinguts. Més de 100 persones han anat des de Terrassa fins a Sabadell per la N-150 per participar en la jornada.

Fernàndez ha explicat que la jornada vol ser una “mostra de solidaritat” cap als detinguts el 23-S a Sabadell en el marc d’una operació de la Guàrdia Civil ordenada per l’Audiència Nacional, arran de la qual set persones estan empresonades. Laundry el Rumbero, Cesk Freixas, Lu Rois i Roc Casagran i Corrandes son Corrandes són algunes de les actuacions programades.

El membre del col·lectiu ha explicat que la defensa dels detinguts i empresonats i les visites a la presó dels familiars és un procés “molt costós” i per això s’han recaptat diners “per tal que les famílies hagin de posar el mínim possible”.

Ha afegit que amb la jornada es pretén passar “una estona positiva i agradable” amb la idea de ser “combatius i festius a la vegada” per reivindicar “coses molt dures i drames que estan vivint les famílies”. Fernàndez ha reconegut que no saben com hauria anat la jornada sense els esdeveniments d’aquesta darrera setmana però ha assegurat que ja abans “hi havia moltes ganes a l’entorn” i rebien missatges de molta gent que els preguntava com podien ajudar. També ha volgut fer extensible aquesta solidaritat cap a la resta detinguts al país.

Per últim, ha lamentat que es vulgui fer de Catalunya i del moviment independentista “un boc expiatori d’Espanya”. “Sabem que a gran part del territori espanyol com més s’acusi als catalans més benefici electoral”, ha assegurat.

El grup de suport als detinguts està preparant una altra acció de cara al 23 d’octubre, quan es complirà un mes de les detencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa