MónTerrassa
Martínez (Cs) assumeix la presidència de la Comissió de Transparència
  • CA
Isabel Martínez i Javi González, regidors de Ciutadans a Terrassa
Isabel Martínez i Javi González, regidors de Ciutadans a Terrassa | Cs

!--akiadsense-->

Isabel Martínez, regidora del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) de l’Ajuntament de Terrassa, és la nova presidenta de la Comissió de Transparència del consistori. Martínez va assumir el càrrec, que ocupen de manera rotatòria els membres de l’oposició que la integren, en la reunió celebrada aquesta setmana. Entre els temes abordats, ha destacat “el debat sobre la revisió del sistema de seguiment de les Propostes de Resolució aprovades en el Ple Municipal”, una iniciativa impulsada per Cs. L’objectiu principal és que la comissió valori “buscar un mecanisme perquè es realitzi una justificació tècnica, jurídica i/o econòmica quan sorgeixi qualsevol impediment per a executar una proposta que ha estat recolzada en sessió plenària”. Aquest tràmit es podria presentar davant la Comissió Informativa de l’àrea a la qual correspongui la proposta afectada.

Isabel Martínez ha recordat que aquesta iniciativa “va sorgir arran que el govern municipal al·legués que no era possible dur a terme un acord aprovat pel ple a instàncies de Ciutadans per a estudiar un sistema de gratificació per als serveis essencials que van estar en primera línia durant el confinament per la Covid-19”. Els grups municipals “no teníem cap eina per a saber quin va ser el motiu pel qual aquesta mesura no va poder aplicar-se”, ha aclarit. La regidora de la formació taronja ha assegurat que aquesta modificació “milloraria la transparència de l’executiu, ja que l’informe o justificació tècnica o legal es faria arribar a la resta de grups del consistori”.

Martínez ha avançat que entre els temes previstos per a tractar en les pròximes reunions de la Comissió de Transparència es troben els informes d’execució del Pla de Transparència, del qual s’espera tenir el primer balanç anual abans de març de 2021; així com la posada en marxa de la Bústia Ètica, que serà gestionada per la Síndica de Greuges de Terrassa, i que recollirà comunicacions de conductes eventualment contràries a dret, als principis o regles ètics i de bon govern de conducta o els incompliments dels principis i normes de conducta que estableix el Codi Ètic municipal. També es tractaran la Comissió Ciutadana de Transparència i el Pla d’Integritat Institucional, un projecte impulsat per l’Associació Catalana de Municipis en col·laboració amb l’Oficina Antifrau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa