Un dels cartells que adverteixen que els vianants tenen prioritat

Un dels cartells que adverteixen que els vianants tenen prioritat | Lluïsa Tarrida

L’objectiu de l’equip de govern Tot per Terrassa-ERC és duplicar les àrees de vianants a la ciutat. Així ho ha manifestat a Món Terrassa, l’alcalde Jordi Ballart. L’executiu local ha començat des de finals d’estiu i inicis de la tardor el que s’ha anomenat com la “revolució verda” amb l’objectiu, entre d’altres, d’implantar la nova Zona de Baixes Emissions.

Així, es preveu de cara als propers mesos, sumar a l’actual illa de vianants nous espais reservats només per a les persones a peu. Estem parlant, en diferents fases d’actuació, del Vapor Gran, el passeig Comte d’Egara, el Vapor Ventalló i la Seu d’Ègara-Mas Adei. En carrers concrets, significaria la vianalització de Comte d’Ègara entre García Humet i carrer del Passeig, de la part nord de la Font Vella, del carrer Sant Llorenç (entre Rasa i Sant Isidre), de Sant Marià, i de Sant Cristòfol (entre Sant Antoni i Garcia Humet).

Estudi per ampliar les illes de vianants

A més, s’afegeixen carrers de trànsit restringit, Arquimedes, Galileu, Sant Pau i Teatre i sector de la plaça del Doctor Robert. En el programa de govern que s’ha presentat aquesta setmana, s’especifica que està previst fer un estudi per ampliar els carrers per a ús exclusiu o preferent per a vianants i ciclistes, amb la idea de potenciar l’ordenació i pacificació del trànsit que afectarien més enllà del Centre: Mercat del triomf, plaça de Can Palet, entorn de la rambla de Francesc Macià, Campus Universitari (Miquel Vives-Colom), Salesians i voltants, sector nord de Ca n’Anglada, barri d’Ègara, parc plaça de les Banyoles (Les Arenes), entorns escola El Cim i plaça del Tint, Parc de Sant Jordi-plaça Freixa i Argemí, Voluntaris Olímpics en sentit únic i altres llocs que giren al costat de centres educatius egarencs.

Per ara, ja està previst que la primera fase s’iniciï el gener de 2020 amb la vianalització del tram de dalt de Col·legi, els carrers del Vall i Nord, Puig Novell, Sant Pau i Teatre. Serà la primera ampliació de l’illa de vianants, “amb totes les dificultats de comprensió que aquestes accions comporten per part de la ciutadania. Perquè obliga a canviar itineraris, genera problemes per fer accions quotidianes a l’hora de moure’s. Hi ha uns hàbits que s’han de canviar”, accepta Jordi Ballart. L’alcalde remarca que el Teatre Principal podrà gaudir d’una veritable plaça al davant i es podran fer activitats al carrer. “Serà una oportunitat de dinamització”, sentencia.

Nou comentari