MónTerrassa
El govern nega que s’hagi acordat votar un concert de Festa Major
  • CA

Tot i que fa un any l’Ajuntament en Ple va desestimar una proposta de resolució de la CUP per obrir un procés participatiu sobre els concerts de Festa Major, per ser una proposta tècnicament inviable, el Govern municipal no va descartar continuar explorant vies que facilitessin la participació ciutadana per triar el grup musical d’algun dels concerts de la Festa. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa ha explorat diverses opcions i analitzat diferents solucions tecnològiques que puguin facilitar aquesta participació de la manera més adequada, però el Govern municipal desmenteix que ja s’hagi tancat una proposta definitiva, tal i com ha anunciat avui la CUP en un comunicat.

Algunes d’aquestes solucions es van exposar fa tres setmanes en una reunió amb membres de la CUP, sense presència de cap regidor/a. En aquella reunió, el Servei de Cultura va plantejar fer una prova pilot aquest mes de maig, amb una plataforma tecnològica externa especialitzada, que permetés a la ciutadania conèixer els artistes programats per a la Festa Major del 2018 i plantejar propostes per a un dels concerts de la Festa Major del 2019. Segons ha conegut avui mateix el Servei de Cultura, la CUP està d’acord amb la proposta, però no està d’acord amb la plataforma tecnològica proposada; un extrem que farà impossible que la prova pilot es pugui fer al maig, ja que caldria recórrer a opcions alternatives fiables, que requeririen la corresponent adaptació tecnològica abans de poder-se presentar públicament.

Segons afirma el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, “un membre de la CUP -que no és regidor- ha comunicat avui que accepta la proposta d’una manera que la fa impossible de complir, i tot seguit fa un comunicat anunciant acords que encara no estan tancats, perquè ells mateixos hi han posat traves”. Aguado considera “una manca de respecte cap a la resta de grups municipals, que per descomptat també estan interessats en tot allò relacionat amb la Festa Major, que la CUP anunciï i es faci seva una proposta que ara per ara no està tancada”.

El tinent d’alcalde lamenta l’ús que fa la CUP d’informació que el personal tècnic de l’Ajuntament comparteix sobre propostes encara en estudi i no tancades, i que per tant “com a provisionals que són, encara no es poden fer públiques, per no enganyar la ciutadania ni portar a confusions. Aquest oportunisme dificulta l’assoliment d’acords, i propicia la desinformació de la ciutadania amb anuncis imprecisos, incorrectes i fins i tot tergiversats”. El tinent d’alcalde lamenta “la falta de rigor i de veracitat que la CUP està demostrant amb aquest comunicat i amb els que està fent públics últimament, en què s’exposen mitges veritats i informacions poc o gens contrastades, sense respectar els ritmes i els tempos necessaris per gestionar els projectes amb totes les parts afectades o interessades, i al capdavall distorsionant la pròpia gestació d’aquests projectes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa