MónTerrassa
El govern refusa entrar en debats tècnics i jurídics sobre la compra de mascaretes

Els grups de l’oposició van expressar ahir, al Ple municipal, i també a través de comunicats una sèrie d’opinions crítiques sobre el procés d’adquisició d’1 milió de mascaretes per part de l’Ajuntament de Terrassa per repartir a les cases del veïns.

El Govern municipal fa públic el seu posicionament en relació a aquestes valoracions:

1.- Respectem profundament el dret democràtic de cada grup municipal a expressar lliurement les seves idees, valoracions i opinions, tot i que no les compartim.

2.- Respectem també profundament el dret democràtic de tota la ciutadania a participar en el debat públic, a expressar lliurement opinions i idees sobre la gestió municipal. Subratllem una expressió que apareix destacada al Programa de Govern: «radicalitat democràtica». Aquest és el nostre compromís amb la ciutadania: transparència, democràcia, respecte a la diversitat, diàleg.

3.- Sobre l’adquisició de mascaretes, el Govern municipal ha decidit no entrar públicament en debats tècnics o jurídics. Ho hem dit per activa i per passiva: a la documentació hi havia un error tècnic, que no afectava en absolut a la identificació de les mascaretes adquirides i que està en procés de subsanació. Sempre hem tingut molt clar què compràvem. I ho hem comprovat rigorosament a la recepció del material: mascaretes higièniques/bàsiques, no sanitàries.

4.- El Govern municipal s’ha fixat com a objectiu: «1 persona, 1 mascareta». I ho estem complint amb escreix, a través de diferents canals de distribució i de diferents tipus de mascareta, solidàries (de tela), de donacions o adquirides per l’Ajuntament. A data d’avui, dijous, Correus ha distribuït ja 195.000 mascaretes a 77.788 domicilis de la ciutat i acabarà el repartiment de les restants, fins a aproximadament 220.000, el proper dilluns, tota vegada que el divendres 1 de maig és festiu. En paral·lel, hem iniciat la distribució de 60.000 mascaretes més a través de comerços d’alimentació de proximitat, que se sumen a les més de 40.000 que s’han distribuït pel mateix canal les darreres setmanes. També estem distribuint més de 3.000 mascaretes a domicili per a persones vulnerables. I preparem noves onades de repartiment, amb l’objectiu que les mascaretes arribin a tothom. Si alguna persona no les rep, té a la seva disposició el telèfon gratuït 010 i el correu electrònic mascaretes.ajuntament@terrassa.cat

5.- El Govern Municipal dona les gràcies a la ciutadania de Terrassa pel civisme i la comprensió envers les enormes dificultats que ha comportat l’adquisició d’1 milió de mascaretes, una operació que s’està portant a terme amb tot el rigor i la màxima prudència. També agraeix la comprensió envers les dificultats de la distribució a domicili a tots els barris i expressa el seu agraïment als equips municipals de repartiment, a les empreses que han participat en tot el procés i al personal de Correus Terrassa.

Nou comentari

Comparteix