MónTerrassa
El Govern prorroga les restriccions a Reus i recomana no viatjar a la Cerdanya
  • CA
El conseller Miquel Sàmper arribant a l'Ajuntament de Terrassa
El conseller Miquel Sàmper arribant a l’Ajuntament de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha exposat aquest dimecres a Terrassa les noves mesures preses pel Procicat per evitar l’increment de contagis Covid. Sàmper ha anunciat la pròrroga de les restriccions a Reus s’allargarà una setmana més perquè encara no esta la zona controlada.

D’altra banda, ha demanat a la població que “no sortim del municipi. Evitem al màxim moure’ns“, i s’ha referit especialment al focus vigent a la Cerdanya, i a una possible arribada massiva de persones com a conseqüència del pont de la Mercè. “Recomanem, seguint el criteri mèdic, que no s’hi vagi, però que si han d’anar-hi que sempre es faci amb totes les mesures: higiene de mans, mascareta i gel”.

Sàmper ha explicat que encara s’està pendent de l’autorització judicial per passar de la prohibició de reunions de 10 persones a 6, però que “aquesta és la política que volem seguir”. A més, ha recalcat que la mitjana d’unitat familiar a Catalunya és de poc més de 2, i que per tant, una reunió de 6 ja implica una trobada amb més d’una unitat familiar. “Hem detectat que és en les reunions familiars i d’amistats on s’està produïnt un major nombre de contagis, segurament per un problema de relaxament”, ha dit i ha afegit, “recomanem extremar les precaucions en l’àmbit relacional i abstenir-se de trobades amb amistats no diàries”, ha recalcat.

En aquesta línia, ha recordat als pares amb criatures petites que “les escoles són segures, però els parcs infantils hi ha zones on es fa difícil controlar el virus. Per això, demanem que els infants es posin abans i després d’anar al parc gel i que sempre portin la mascareta. I demanem que no aprofitem el dret dels nens a l’esbarjo per fer reunions de pares”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa