MónTerrassa
El Govern imposa noves restriccions a partir de dilluns i fins l’11 de gener
  • CA

Catalunya fa passos enrere en la reobertura per frenar l’augment de contagis de Covid-19, però ho fa evitant les mesures més extremes. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres des del Palau de la Generalitat la modificació d’horaris i aforaments en aquells llocs “on es produeix més interacció social” i la limitació de la mobilitat en l’àmbit comarcal. “És un pas enrere, que hem buscat que sigui el més ajustat possible a la situació sanitària, econòmica i social, i a la necessitat de salut mental i emocional de la ciutadania”, ha remarcat. Aragonès ha informat que les restriccions entraran en vigor aquest dilluns i es mantindran fins a l’11 de gener. Aragonès ha informat que hi haurà un pla per controlar el compliment de les restriccions amb la coordinació de Mossos d’Esquadra i policies locals. Les noves restriccions es revisaran el 28 de desembre i es podrien endurir en cas de ser necessari.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que estem “en una fase crítica”. “Sense salut, no hi ha economia, però sense economia no hi ha salut, i tenen conseqüències socials indestriables”, ha manifestat Budó. Les activitats socials queden limitades a sis persones com a màxim, amb excepeció per Nadal. Els dies 24, 25, 26, 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener les trobades es podran ampliar excepcionalment a un màxim de 10 sempre que es correspongui a dues bombolles de convivència.

Confinaments perimetrals i nocturn

La mobilitat el confinament perimetral de Catalunya continua excepte visites familiars i gent propera. Queda restringida la mobilitat dins l’àmbit comarcal durant tota la setmana fins a l’11 de gener. Es podran desplaçar persones fora de la seva comarca per anar a uan residència o a un establiment rural, si només s’hi desplaça una bombolla de convivència. Budó també ha informat que s’assimilarà la comarca de l’Alt Urgell amb el Principat d’Andorra per facilitar la mobilitat (a partir de dilluns i fins a l’11 de gener).

El toc de queda queda igual (22 a 06.00 hores), però canviarà la Nit de Nadal i Cap d’Any (a partir de les 01.00 hores) i Reis (a partir de les 23 hores). Pel que fa a les cavalcades de Reis, Budó ha explicat que s’està treballant en que siguin estàtiques i no dinàmiques perquè els infants puguin anar a veure’ls evitant aglomeracions.

Restauració i centres comercials

La restauració pot obrir per servir esmorzars i dinars, de 8.30 a 9.30 i de 14 a 15.30. Les terrasses estaran obertes i l’aforament interior serà d’un màxim del 30%. Les mascaretes seran obligatòries mentre es parla als establiments de restauració. Els centres comercials podran seguir oberts amb les restriccions actuals, però tancaran gimnasos i establiments de restauració.

Equipaments culturals, esportius i centres de culte

Els equipaments esportius poden restar oberts quan sigui a l’aire lliure al 50% d’aformaent. Els que estiguin en espais tancats l’aforament màxim éss del 30% amb cita prèvia. Els equipaments culturals poden continuar oberts amb un topall de 1.000 persones i un 50% d’aforament. Els centres de culte es recomana que tinguin un 30% d’aformaent amb el topall de 1.000 persones.

El Govern també recomana que es faciliti el teletreball sempre que sigui possible. El Procicat es reunirà aquest divendres, la resolució es publicarà avui o demà dissabte i entrarà en vigor dilluns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa