La regidora d’Educació de Terrassa, Teresa Ciurana, ha avançat aquest dilluns la voluntat del govern de canviar la tarificació social per a les escoles bressol de la ciutat. “Hem detectat que el sistema actual de trams no bonificats perjudica especialment a la classe mitjana. Tenim un sistema que no és prou progressiu ni distributiu”, ha exposat. La regidoria ha analitzat la situació i ha vist que “en els trams que comprenen rendes baixes i altes, el servei de la llar d’infants és a jornada completa i amb menjador inclòs, mentre que els trams intermedis ens trobem amb jornades de matins i sense menjador. Això indica que les classes mitjanes es veuen clarament perjudicades, i es veuen obligades pràcticament a renunciar al menjador i a les hores de tarda per abaratir costos“.

Per tot plegat, el govern considera que cal un “model més progressiu, que suposarà un cost similar per a l’Ajuntament -en forma de bonificacions- però que en canvi suposarà ampliar el ventall de famílies beneficiades en obtenir una major distribució”. Ciurana subratlla que es vol fomentar “la jornada sencera i el servei de menjador, per afavorir el treball pedagògic que es realitza en aquesta franja”, i per això s’està realitzant un estudi que ampliaria a 8 trams de bonificacions, en funció de la renda.

El tècnic en la regidoria d’Educació, Rafa Homet, ha apuntat que cal apostar per motivar i fomentar l’escolarització en el tram del 0-3, “perquè això té un impacte directe amb l’èxit educatiu“. Manifesta que “el sistema actual deixa fora, en general a la gran majoria de famílies amb trams de renda intermèdia, les quals se’ls demana un esforç importantíssim, que pot arribar al 20% de la seva renda familiar disponible, tot i les bonificacions”. Amb el canvi de sistema de tarificació social, el govern vol fer “una primera passa cap a la universalització” de la primera etapa escolar, “fent polítiques que permeti que tothom pugui accedir en igualtat d’oportunitats a l’escola bressol”. I en cas de tenir èxit, el segon pas serà “ampliar la cobertura d’aquestes places per fer una escola bressol inclusiva i de qualitat”.

Nou comentari