MónTerrassa
García (PSC) :Ningú del govern ha estat capaç d’explicar els pressupostos a l’oposició
Javier García, del Grup Municipal Socialista
Javier García, del Grup Municipal Socialista | PSC Terrassa

!--akiadsense-->

Javier García, del Grup Municipal Socialista, ha valorat els números del pressupost de l’equip de govern encapçalat per Jordi Ballart. Ha criticat «l’immens retrocés en participació ciutadana del bipartit TxT-ERC, que no contempla cap partida per pressupostos participatius».

García ha dit que durant el darrer mandat del PSC es van «destinar milions d’euros a inversions que van decidir la ciutadania en els Consells Municipals de Districte», i que «des que governen TxT i ERC no han destinat ni un euro a participació».

El regidor socialista ha explicat que «les xifres que destaquem provenen directament de l’escassa informació que ens ha facilitat l’equip de govern, tenint el compte que cap regidor ni tinent d’alcalde ha estat capaç d’explicar la proposta a l’oposició, i hem identificat greus retallades en aspectes tan importants com manteniment, medi ambient, rieres, mobilitat, serveis socials, promoció comercial, cultura, universitats i joventut».

«Una retallada important», ha explicat Javier García, «ha estat el manteniment urbà de la ciutat, en un 37% (uns 1,2M€). A més, les comptes del govern municipal inclouen una baixada notable en el pressupost ordinari i d’inversions en les rieres i de l’Anella Verda, «incomprensibles per al govern de la pressuposada Revolució Verda que va prometre cobrir la Riera del Palau». “Similarment, la participació s’ha vist molt ressentida. No únicament per l’absència d’uns pressupostos participatius sinó per la baixada d’un 27% en participació juvenil. Així mateix, la promoció comercial s’endú una retallada d’un 10% respecte els últims pressupostos socialistes”.

«Denunciem el populisme d’un alcalde, el senyor Ballart, que mentre cada tarda es passeja pels comerços de la ciutat fent campanya electoral i fent-se fotos, al mateix temps retalla el pressupost en promoció comercial», ha afirmat. Javier Garcia ha destacat, d’entre totes les retallades que troba el PSC, una que considera «totalment injustificada i incomprensible»: “la caiguda de gairebé el 4% de la despesa en serveis socials (uns 450.000€) en uns moments tan difícils per la societat egarenca”. Com a contrapunt, García ha volgut mencionar que l’única partida que té una pujada notable respecte els últims pressupostos socialistes és la despesa en sous de càrrecs electes, gairebé d’un 50%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa