MónTerrassa
Un full de ruta per dissenyar i construir la Terrassa de 2030

Terrassa continua en el seu afany per pensar i repensar com vol ser en un futur pròxim, i per això s’ha marcat tenir un full de ruta clar que l’ajudi a tirar endavant els projectes que l’ajudin a millorar. Aquest divendres, dia 8 de juliol, el Vapor Universitari ha acollit la jornada “Agenda Urbana: un horitzó estratègic per a la Terrassa de 2030”, en el qual diferents experts han posat sobre la taula necessitats, mancances i potencialitats de la capital vallesana.

L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Presidència i Relacions Europees i Internacionals, Jennifer Ramírez, que ha estat l’encarregada de cloure la jornada, organitzada per l’Ajuntament i l’EUNCET-UPC. També s’hi han acostat regidors dels diferents partits polítics del Consistori.

Quatre eixos claus

Obert a tota la ciutadania, el simposi tenia per objectiu reflexionar sobre les possibilitats de futur de la ciutat en el context social i econòmic actual, i en relació al seu posicionament geogràfic metropolità i vallesà; i fomentar la participació i debat ciutadà en el marc del procés de redacció de la futura Agenda Urbana de Terrassa.

En aquest sentit, s’ha decidit estructurar la jornada en quatre eixos, cadascun dels quals ha comptat amb la intervenció d’un expert en la matèria:

  • Eix econòmic, a càrrec d’Enric Urreta; per posar en valor la necessitat de dinamitzar els motors econòmics locals, el paper dels Districtes Innovadors, l’experiència del [email protected] a Barcelona, les lliçons apreses i la seva visió al respecte del futur de la ciutat.
  • Eix sostenible, a càrrec de Júlia Garcia, directora d’Economia Circular del Centre tecnològic Leitat; per presentar les estratègies vigents d’economia circular, innovació social i les ciutats sostenibles.
  • Eix urbanístic, presentat per Maria Sisternas, CEO de MediaUrban; sobre l’urbanisme del segle XXI.
  • Eix innovació econòmica local, a càrrec de Ninna Torres, presidenta del Cercle de Joves de la CECOT.

L’Ajuntament de Terrassa treballa des de fa mesos en l’Agenda Urbana de la ciutat, una estratègia de futur que compta amb consens polític i que s’està desenvolupant a través d’un grup de treball tècnic i una Taula de Grups Municipals. Aquesta futura Agenda Urbana de Terrassa és un document estratègic, de caràcter no normatiu, que se situa en el marc d’un conjunt de pactes internacionals que defineixen les grans fites d’una estratègia global de desenvolupament sostenible, inclosa en l’Agenda 2030 aprovada per l’ONU l’any 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa