MónTerrassa
Els familiars dels presos eleven la seva denúncia al cor d’Europa
  • CA
Els famliars dels presos polítics reunits amb l’advocat Andreu Van den Eyne a Estrasburg | JOAN ANTONI GUERRERO

!--akiadsense-->

Remoure consciències a Europa com a mecanisme per assenyalar les deficiències democràtiques a l’Estat espanyol davant del conflicte català i obtenir suports. Amb aquest objectiu, familiars dels presos polítics catalans, agrupats en l’Associació Catalana dels Drets Civils (ACDC), han arribat aquest dilluns a Estrasburg per participar demà en una sessió conjunta al Parlament Europeu amb familiars dels encausats bascos d’Alsasua i un grup de suport a Valtonyc sota el títol “Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas espanyol”.

Diana Riba, parella de Raül Romeva —qui va treballar durant deu anys com a europarlamentari— ha explicat que la delegació de familiars pretén “poder expressar totes les denúncies” davant d’un auditori internacional que torbarà informació de primera mà sobre “la vulneració diària dins de l’Estat espanyol dels drets civils, dels drets dels infants i de defensa”. Un altre objectiu és també aproximar-se a diferents sensibilitats polítiques perquè puguin ampliar la seva informació del conflicte i acabin sumant-se a diferents iniciatives del Parlament Europeu que han sorgit per abordar el cas català, com és el cas d’un grup de diàleg d’eurodiputats.

Però més enllà de les denúncies, els familiars tenen encomanat l’encàrrec de plantar “una llavor” entre els europarlamentaris perquè la visió del procés català es focalitzi com un moviment plenament democràtic i pacífic i no violent, tal i com l’intenten descriure els seus antagonistes. “Volem que la comunitat internacional comenci a tenir un interès clar i una mirada oberta cap al conflicte català”, ha dit Riba. Això, ha afegit, “per poder analitzar el que està passant no des d’aquesta confrontació violenta que s’intenta fer veure, sinó des del que ha passat sempre: que es visualitzi el cas català com el cas d’un poble que, per la via democràtica, té ganes de decidir el que vol fer i com s’estableix en el marc de les directrius europees”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa