MónTerrassa
Eva Candela: “El Dia Internacional de la Dona a Terrassa”
  • CA

Terrassa sempre ha estat una ciutat compromesa amb els drets de les dones. Malgrat això, reivindicar la igualtat de gènere en un dia com avui, el Dia Internacional de la Dona, continua sent molt necessari.

La commemoració del 8M té origen a aquesta mateixa data de l’any 1875, quan centenars de dones es van manifestar a Nova York per la desigualtat salarial amb els seus companys homes. Malgrat haver passat més d’un segle, la pobresa encara té rostre de dona.

Qui ens ve al cap quan pensem en una persona cuidadora de persones grans, nens o malalts? Probablement una dona. I si ens centrem en persones encarregades de la neteja? La gran majoria imagina, també, una dona. El que molta gent no sap es que aquests treballs relacionats amb les cures i altament feminitzats son els que pitjors condicions laborals tenen: escassa seguretat laboral, horaris imprecisos, una protecció social limitada i, sobretot, una remuneració inadequada.

Les dones que s’endinsen en altres professions tenen moltes probabilitats de trobar-se amb un altre obstacle; el sostre de vidre. Les dones tenim més formació que molts homes, però la societat ens relega al treball de cures, també en l’àmbit personal. Prioritzem jornades parcials i excedències per cuidar persones a càrrec, cosa que ens allunya dels llocs de responsabilitat.

Terrassa no se’n deslliura. A la nostra ciutat, les dones cobrem un 17% menys que els homes, i encapçalem una petitíssima part de les empreses terrassenques. Això em fa mal per partida doble; com a terrassenca i com a dona. Vull una Terrassa igualitària on les nostres filles i netes tinguin les mateixes oportunitats que els nostres fills i nets; on es reconegui el seu treball.

El socialisme és l’empenta que Terrassa necessita per convertir-se en la nostra ciutat, la de les dones. El govern de Pedro Sánchez, amb rècord de representació femenina, ha donat passes agegantades en drets laborals, sexuals i reproductius. És el nostre torn. Els homes i sobretot les dones del PSC Terrassa aprofitem aquest 8 de març per reivindicar una Terrassa justa i feminista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa