MónTerrassa
Eva Candela (candidata PSC): Albiro una victòria socialista a les eleccions
Javier García, Eva Candela i Alfredo Vega, amb el cartell del candidat socialista
Javier García, Eva Candela i Alfredo Vega, amb el cartell del candidat socialista | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La regidora del PSC a l’Ajuntament de Terrassa, Eva Candela, és candidata al Parlament de Catalunya. Ocupa el número 18 de la llista dels socialistes per Barcelona i té moltes possibilitats de ser escollida.

Qui és l’Eva Candela?

Terrassenca, de 59 anys, casada i amb dos fills. Arquitecta tècnic de formació, he dedicat la major part de la meva vida professional a l’administració pública, amb especialitats de l’urbanisme i l’habitatge. Fa tres anys vaig entrar com a regidora del govern municipal a l’Ajuntament de Terrassa pel PSC. Actualment, sóc regidora a l’oposició i consellera al Consell Comarcal. Des de fa gairebé un any sóc la Primera Secretària del PSC Vallès Oest.

Qui li proposa ser candidata? Com reacciona?

L’agrupació socialista de Terrassa em proposa, junt amb altres companys, per formar part de la llista del PSC a les Eleccions al Parlament. Vaig reaccionar amb molta il·lusió, però alhora també amb molta responsabilitat, conscient del repte que suposa representar a la meva ciutat i a la comarca al Parlament de Catalunya.

Eva Candela a La Maurina

!--akiadsense-->

Sembla que serà l’única parlamentària de Terrassa. Com es porta això? Farà terrassenquisme o farà socialisme? Deixarà de ser regidora?

En aquest moment no podem saber si seré l’única parlamentària de la ciutat. En tot cas, exerciré la meva tasca amb el màxim sentit de la responsabilitat. Sempre he fet terrassenquisme, tant des del punt de vista laboral, social, com des de la vessant política. No entenc la política sense el terrassenquisme, i tampoc sense el socialisme. No deixaré de ser regidora.

Com afronta la campanya? Les eleccions havien de ser el 14F?

Aquesta campanya l’afrontem, el conjunt dels socialistes, amb moltes ganes i força. És una campanya molt important, les enquestes afirmen que hi ha una gran quantitat de persones indecises, i aquests dies ens han de servir per convèncer aquesta gent que encarà no sap què farà el 14 de febrer. La gent ha de tenir clar, en primer lloc, que el 14F s’ha de votar, ja sigui presencialment o per correu. Han d’exercir un dret tan elemental en democràcia com aquest. En aquesta campanya expliquem a la gent que l’única opció de deixar enrere aquests deu anys de paràlisi que hem viscut a Catalunya i encarar la reconstrucció social i econòmica que necessita el país és amb un govern progressista liderat pel Salvador Illa.

Des del PSC estem fent una campanya electoral adaptada a la situació sanitària que viu el país, per això no hem fet ni farem cap acte presencial.

Les eleccions han de ser en la data que fixa la convocatòria del Govern.

Eva candela
Eva candela | cedida

!--akiadsense-->

No li fa una mica de respecte la pandèmia?

És clar que sí. La pandèmia ens afecta al nostre dia a dia: per anar a comprar, per utilitzar el transport públic, per anar a treballar, a l’escola, etc. Fa mesos que adaptem la nostra vida a les recomanacions sanitàries, i ara ho hem de seguir fent, també per anar a votar. No es pot demanar a la gent que vagi a treballar però que no vagi a votar.

Quins resultats albira? Hi haurà un president del PSC? Pactant amb qui? Amb qui no es pactarà? De qui no s’acceptaran els vots? Hi ha línia vermella.

Albiro una victòria socialista a les eleccions. La governabilitat dependrà de l’aritmètica parlamentària. Per aquest motiu, per a que Salvador Illa sigui el proper President cal el màxim número d’escons socialistes.

Els pactes postelectorals hauran de ser amb aquelles forces amb les que tinguem una coincidència en les nostres propostes del programa electoral.

Com va viure el canvi de Miquel Iceta per Salvador Illa?

En primer lloc, amb sorpresa. I una vegada feta la reflexió, amb un gran orgull de compartir projecte polític amb un partit que sap adaptar-se a les necessitat que té el país en aquests moments, i per això proposa al President que Catalunya necessita: Salvador Illa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa