MónTerrassa
Garicano (Cs) lloa el projecte del Leitat de convertir aigües residuals en electricitat
  • CA

L‘eurodiputat de Ciutadans i vicepresident del grup ALDE, Luis Garicano, ha visitat aquest dimecres el centre tecnològic Leitat a Terrassa on s’ha mostrat especialment satisfet per un projecte en què es converteix les aigües residuals en aigua fresca i electricitat. Ho ha fet acompanyat per la diputada al Parlament Anna Grau i pel grup municipal taronja. “Europa dedica molts fons a buscar una economia més sostenible, més humana, més verda i més amigable per a tots”, ha subratllat el cap de la delegació de Cs al Parlament Europeu, motiu pel qual ha defensat l’existència de centre com el de Terrassa.

Garicano ha recalcat que el Leitat “està fent un esforç per tenir una economia que sigui més capaç de lluitar contra el canvi climàtic”, una lluita que ha matisat que no només la de lliurar els europeus, sinó tot el planeta, motiu pel qual aposten des del seu grup a crear un impost per als productes industrials i matèries primeres que arriben de fora, “perquè d’aquesta manera tinguin el mateix cost mediambiental que tenen les empreses europeus”, i posar fre així deslocalitzacions d’empreses catalanes i espanyoles.

ha lloat especialment un dels projectes que s’estan desenvolupant en el centre i que ha pogut conèixer de prop: el de transformar les aigües residuals en font d’energia. “Això és una mostra del que és l’economia del futur”, ha recalcat. A parer seu, el que cal fer és “innovar” per no quedar-se enrere en la transició cap a la indústria 4.0 i assegurar “que no pateixen els més febles”, en una referència a l’increment dels preus de la llum en els darrers mesos.

La diputada al Parlament Anna Grau ha demanat prendre’s seriosament les polítiques de transformació, recerca i innovació, i ho ha aprofitat per carregar contra el Govern de la Generalitat, ja que considera que “ens té acostumats a fer grans declaracions de principis que queden en res” i els ha apel·lat a que deixin de “mercadejar amb els fons europeus”.

Visita de Ciutadans al centre tecnològic Leitat | Ciutadans

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa