MónTerrassa
Eufòria desbordada a un PSC de Terrassa que torna a l’època d’or

La militància del PSC ha viscut avui una de les millors nits dels últims anys. Els resultats de les eleccions espanyoles han estat extraordinaris a Terrassa. I s’han gaudit com mai. Feia temps que esperaven una alegria, i aquest 23 de juliol ha arribat.

Alfredo Vega, exalcalde, i primer secretari dels socialistes terrassencs, ha reconegut que els resultats han superat les expectatives. S’imaginaven créixer, però no tant. Com ha reconegut el dirigent del PSC, s’ha tornat als bons temps, aquells on la formació era gairebé hegemònica al municipi. Vega creu que, a més a més, arriba en un moment important per la ciutat, per Catalunya i per Espanya.

El primer secretari posa l’accent en els més de 37.000 vots obtinguts, que són un 14,03 per cent més que el 2019, i amb una abstenció més elevada. Vega afirma que hi ha una onada socialista a Terrassa i a Catalunya, i considera que respon a la feina de formigueta que s’ha anat fent des de l’oposició.

“Si mirem un mapa, Catalunya és vermella”

Una situació que es repeteix arreu del país. “Si mirem un mapa, Catalunya és vermella”. A parer seu, per l’enfonsament d’un independentisme enfrontat i per la decisió de part de la població de fer un vot útil i contra la dreta i l’extrema dreta. En aquest sentit, rebla la transversalitat del PSC.

Un tercer element d’anàlisi és Espanya. El PP ha guanyat, sí, reconeix, però el PSOE ha resistit millor del que tothom pensava. Vega ressalta també que VOX ha tocat sostre i ha iniciat la davallada, i que Sumar-En Comú Podem ha fet un salt. Amb el panorama que queda, veu difícil dir què passarà. PP i VOX no sumen i no tenen ningú a qui recórrer. El PSOE necessitaria un pacte a moltes bandes. Per aquesta raó, no descarta que s’hagi d’anar a unes noves eleccions, potser el gener de 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa