MónTerrassa
Les esmenes del PSC al pressupost, tombades per l’equip de govern de Terrassa
ssss

!--akiadsense-->

Alfredo Vega ha presentat avui al ple les esmenes al pressupost municipal del grup socialista. Ha presentat 4 eixos que consideren imprescindibles relacionats amb la crisi habitacional, l’ocupació, la digitalització i el comerç. Isaac Albert, de l’equip de govern, i primer tinent d’alcalde ha respost: “El PSC ha dimitit de fer la feina. Amb altres partits hem arribat a acords. Han preferit el tuit, la foto i al roda de premsa. És legítim i res a dir”. “Vostès han dimitit de treballar, a fer aportacions i a construir plegats aquest pressupost. Vostè ve aquí a dir com ens gastarem recursos que encara no disposem. ” Junts per Terrassa i Cs s’han abstingut, el PSC ha votat a favor i Tot per Terrassa i ERC han dit que no a les esmenes.

Pel que fa a la situació habitacional, la proposta dels socialistes s’emmarca en la potenciació de la compra d’habitatge mitjançant tanteig i retracte de cara a augmentar el parc d’habitatge públic destinat a la mesa d’emergència social. Alfredo Vega explica que tot i que la previsió de les inversions municipals de l’any vinent és de 1.250.000€, «els serveis municipals tenen la capacitat de gestionar el doble d’inversió», i proposen arribar als 2.500.000.

Demanen una partida de dos milions d’euros per fer un pla municipal d’ocupació i formació destinat a «aquells egarencs i egarenques que s’hagin vist afectats per l’atur, que en aquests moments arriba a 16.400 persones a la nostra ciutat, i que es pot veure incrementat a partir de la finalització dels ERTOS», en estreta col·laboració amb altres administracions de l’estat.

Una altra qüestió que ha ressaltat la pandèmia és l’escletxa digital, ha reblat el líder del PSC; tant en l’entorn laboral com educatiu. Alfredo Vega ha mencionat la necessitat de «trencar la bretxa digital i generar oportunitats formatives per a totes les edats i ajuts per la connectivitat a aquelles famílies que tinguin dificultats per accedir a la e-formació o la e-administració», proposant una despesa de 500.000€.

L’última iniciativa presentada per Vega versa respecte la necessitat de tenir un comerç local «més fort, resilient i adaptat a les dificultats actuals». Amb una partida de 450.000€, els socialistes volen que l’Ajuntament engegui un pla de formació pel comerç, acompanyat d’una plataforma de venda local o comarcal que ajudi a la digitalització del teixit local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa