MónTerrassa
Escuela de Todos porta a “Tarrasa” la croada contra el català
  • CA

Escuela de Todos porta a “Tarrasa” la croada contra la immersió i contra el català. 12 associacions s’han unit per aconseguir que tots els centres educatius imparteixin un mínim de 25% d’hores en castellà. “El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat a la Generalitat que tots els centres han d’impartir classe en les dues llengües oficials i no sols en català, com fins ara.
Davant l’anunciada desobediència de la Generalitat i la inacció del Govern d’Espanya, només els ciutadans podem aconseguir la fi de la immersió lingüística.” La Plataforma posarà una carpa el dissabte 8 de gener, de 10 del matí a una de la tarda, a la que anomenen plaça del Primero de Mayo -nom que no existeix en el nomenclàtor terrassenc però que se suposa que és la del primer de Maig- de “Tarrasa” -denominació de la ciutat lligada al franquisme i la dictadura-.

El regidor de Cs a Terrassa David Aguinaga ja s’hi ha sumat: “La revolució cívica no s’atura. Acabem amb la immersió lingüística obligatòria i defensem un model de conjunció lingüística, respectuós amb les dues llengües oficials a Catalunya.”

La plataforma ‘Escola de tothom/Escuela de todos’ denuncia la “instrumentalització política” dels claustres de professors i els consells escolars dels centres educatius catalans. En un comunicat, exposen que en les últimes setmanes alguns claustres i consells han adoptat mocions crítiques amb la sentència del TSJC que fixa un 25% de castellà a les aules i assenyalen que el debat i aprovació d’aquests manifestos és “il·legal” i suposa la “instrumentalització” de l’administració. En aquest sentit, veuen inadmissible que s’afegeixi aquesta “pressió” sobre els docents. Per tot plegat, demanen que cessi de forma immediata del debat i la votació d’aquestes mocions i exigeixen que l’Alta Inspecció Educativa intervingui.Reiteren que els manifestos crítics amb la sentència són “il·legals” i suposen “la fallida de principis democràtics bàsics” mentre declarin que no s’obeiran les sentències judicials.

Escola de tothom afirma que “cap declaració ni del claustre ni del consell escolar pot deslegitimar decisions judicials”, si bé ho diferencia del fet que pugui haver-hi persones que formen part d’aquests òrgans que puguin tenir “opinions discrepants” de les decisions judicials. Així, asseguren que les opinions es poden expressar amb tota llibertat “però sense comprometre la posició de l’administració com a tal”.

A més, denuncien també que l’aprovació de manifestos en claustres de professors “s’obliga als treballadors a pronunciar-se públicament sobre un tema de caràcter polític”, una premissa que rebutgen. D’altra banda, afegeixen que el codi deontològic de la professió docent obliga els professionals de l’ensenyament a “assumir i complir els deures de ciutadania, actuant amb lleialtat a la societat i a les institucions en el marc de la Constitució espanyola i la normativa vigent”.

Per últim, veuen encara més greu que el debat sobre els manifestos es plantegi també en els consells escolars, que també integren alumnes.

A banda, la plataforma també es mostra crítica amb l’acord del Govern de defensa del català i avisa de “greus disfuncions democràtiques”. “És desolador que el Govern català tracti d’emparar als desobedients i aboqui amenaces de represàlies sobre aquells que denunciïn les irregularitats”, afirmen. De fet, adverteixen de “greus disfuncions democràtiques” tant a la Generalitat com als òrgans col·legiats d’algunes escoles.

Escola de tothom farà arribar el comunicat a diverses administracions de Catalunya, de l’Estat i de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa