MónTerrassa
Es buscarà la millor fórmula per oferir un suport a les llars d’infants privades

Ciutadans portava al ple una Proposta de Resolució perquè el consistori aprovés una línia de subvencions per a ajudar a les escoles bressol privades que s’hagin vist afectades per les conseqüències de les restriccions durant la pandèmia de la Covid-19. David Aguinaga ha explicat que a Terrassa hi ha 29 escoles bressol privades (16 d’elles no vinculades a col·legis) amb aproximadament 1.000 alumnes. En 2020, segons el regidor, ja “han tancat cinc centres a causa de la crisi sanitària” i la resta “desenvolupen la seva activitat en condicions difícils sense les ajudes de què disposen els centres municipals”. La proposta ha estat finalment transaccionada i s’ha aprovat per unanimitat.

Aguinaga ha aclarit que es destinaria “una partida màxima de 40.000 euros” en els pressupostos de 2021, i les dotacions serien d'”un màxim de 2.300 euros per escola bressol”. L’objectiu, segons el representant de Cs, és “pal·liar el problema que les restriccions, el teletreball i la situació econòmica actual han generat en un servei que cobreix una necessitat social d’ajuda a la infància, però també un important problema econòmic de petits empresaris locals”.

Acord únic

Buscar la fórmula administrativa més adequada per oferir un suport a les llars d’infants privades de Terrassa que, amb motiu de la pandèmia, hagin vist interrompuda o modificada la seva activitat, funcionament o ús d’espais o ràtios. Aquests ajuts es podran concretar a partir de la bonificació de taxes i impostos municipals, així com en l’acompanyament per a la adaptació de les seves instal·lacions i processos a les noves mesures de prevenció i seguretat.

Nou comentari

Comparteix