L'Erik, a l'esquerra, i un amic, a la dreta, durant la concentració de suport i benvinguda a l'Erik a Terrassa
L’Erik, a l’esquerra, i un amic, a la dreta, durant la concentració de suport i benvinguda a l’Erik a Terrassa | ACN

!--akiadsense-->

PUBLICADA EL 9 DE NOVEMBRE

Unes 200 persones han rebut aquest divendres al vespre l’Erik, el jove de Terrassa que la Policia Nacional va detenir arran de les manifestacions de la vaga general del 18 d’octubre. Dos agents el van identificar i dies més tard el van detenir a casa seva, de matinada. Davant de l’ajuntament, membres del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva han llegit un comunicat per celebrar la llibertat de l’Erik. “Avui estem molt contentes de poder dir que hi ha un pres polític menys, estàvem desitjant poder dir quan abans millor les tant anhelades paraules: Erik, benvingut a casa!”. “Aquests cinc dies a la presó han estat una tortura, no ho oblidaré mai, molta força a tothom que està fent pinya per sobreviure”, ha explicat l’Erik després de l’acte.

En el comunicat de Solidaritat Antirepressiva també s’ha apel·lat a l’absolució de l’Erik, que està pendent de judici. “Avui tenim a l’Erik entre nosaltres en llibertat, però no s’acaba aquí. Ara ens toca lluitar per aconseguir que les acusacions no arribin ni a judici ja que cauen pel seu propi pes, i si segueixen acusant-lo no pararem fins aconseguir l’absolució total”.

Amics i familiars han llegit també unes paraules d’agraïment. Especialment emotiu ha estat el discurs de la mare de l’Erik que ha assegurat que sempre havia confiat en els poders de l’estat i en la policia però que li han demostrat que no son justos. “Aquests dies sense l’Erik ningú me’ls podrà tornar”. Desenes de persones del públic s’han acostat després de l’acte per donar escalf i una abraçada a l’Erik.

“Aquests 5 dies he après molt, he après que aquest sistema no esta bé i això no pot seguir així, el que ha passat és una injustícia. Aquests cinc dies no me’ls podran tornar de cap manera, no ho oblidaré mai”, ha explicat l’Erik als mitjans de comunicació. “A Barcelona em van obligar amb la porra a fer-me una foto de la meva cara, cosa que es il·legal, però a la presó no he rebut cap maltractament físic”, ha detallat.

Nou comentari